POL LEIVA
19/05/2015Massa de pizza Thinkstock
Sempre s’ha dit que el secret està a la massa, i, de fet, és ben cert. Tot i ser una recepta de les més senzilles, la qualitat de la base de la vostra pizza determinarà el resultat final de l’elaboració. Heu de tenir molta paciència a l’hora d’obtenir la massa perfecta. A molts llibres de cuina trobareu una recepta que us ensenyarà a fer una bona massa de pizza. Quan ja tingueu molta pràctica a l’hora de fer-la, podeu alterar la recepta afegint-hi espècies per fer-la més interessant, com per exemple orenga, comí, pebre vermell o fins i tot curri. Feu volar la imaginació!
Taula on preparar la massa Thinkstock
Preparant pizza artesana Thinkstock
Després que la massa hagi fermentat, ja la podeu estirar. Agafeu-la i estireu-la amb un corró empenyent-la cap als costats. Per tal que no s’enganxi a la taula, hi podeu posar una mica de farina a la superfície (vigileu, se n’ha de posar molt poca, ja que la massa l’absorbirà i s’assecarà o quedaran grumolls de farina fora de la massa que no desapareixeran en coures i són molt desagradables en boca).
Si voleu que la massa quedi ben esponjosa, un cop tingueu fet el disc torneu-lo a deixar fermentar amb un drap a sobre perquè no s’assequi i després poseu-hi els ingredients. Podeu ser originals amb la massa, ja que no totes tenen forma plana i rodona. Per exemple, a Nàpols i Bari és molt típica la pizza calzone. Els ingredients són els mateixos que els de la pizza convencional però la massa es plega amb tots els ingredients al seu interior.
Pizza amb molts ingredients Thinkstock
Hi ha molta gent que pensa que les millors pizzes són les que tenen molts ingredients, però realment és bastant absurda aquesta idea. Això només comportarà que els sabors de tots els ingredients es barregin i no en noteu les peculiaritats de cadascun. Les millors pizzes són aquelles que combinen pocs ingredients i d’alta qualitat, així que la podeu fer amb els ingredients que més us agradin, però sempre tenint en compte aquesta condició d’or: un ingredient principal i dos o tres acompanyants.
Pizza al forn Thinkstock
Quan ho tingueu tot preparat heu de passar al següent pas: coure-la. Un dels detalls més importants per fer una pizza excel·lent és tenir el forn preescalfat a 250 ºC. Si és de massa fina, tarda entre 10 i 15 minuts a estar a punt, però com que cada forn és un món i funciona diferent, el millor és que la vigileu vosaltres mateixos.
Pizza acabada de fer Thinkstock
I si encara no us atreviu a preparar-la vosaltres mateixos, us convidem a tastar les millors pizzes artesanals d'estil italià que podreu trobar a Barcelona i rodalia.
Restaurant Terrazza Ravello
És participant del Plat Favorit 2019, tots els processos d'elaboració són cassolans i utilitzen ingredients de primera qualitat.
La Bella Napoli
Potser la primera pizzeria napolitana autèntica de Catalunya, amb un ambient italianíssim i entretingut.
Nap, Napoletan Authentic Pizza
Petit local a prop del mercat de Santa Caterina que avui és una de les pizzeries predilectes pels italians que viuen a la Ciutat Comtal.
Muri Vecchi
Local informal i acollidor situat en ple barri del Born. Entre les seves especialitats, la pizza fregida napolitana.
Sports Bar
Potser no és un local gaire romàntic, però segons els napolitans de Catalunya la pizza que s'hi prepara és de les millors de la ciutat.
Miseria e Nobilitá
Al Clot hi trobareu una pizzeria napolitana que, de bones a primeres, potser no us hi fixeu. Però, un cop proveu les seves pizzes, de ben segur que hi torneu. Ofereixen als clients un bon tracte, preus justos i assequibles i una pizza artesanal feta amb forn de llenya.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!