Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La millor pizza es fa a casa!

Us donem quatre trucs perquè mengeu la millor pizza sense moure-us del sofà

POL LEIVA

19/05/2015
La pizza, reina de la gastronomia italiana que amb el pas dels anys s’ha convertit en un dels grans pilars del que actualment coneixem com ‘cuina mediterrània’. Sigui amb la forma que sigui, és una de les receptes més completes del receptari mediterrani i és apreciada internacionalment, per això és un dels semifinalistes que opta a ser el Nou Plat Favorit, el concurs que organitza Cuina i en el que podeu participar votant els plats que més us agradin i optant a premis com àpats a restaurants, estades a hotels i lots de productes.
 
A continuació, us donem una sèrie de consells per elaborar aquesta fantàstica recepta i us donem tots els recursos perquè aprengueu a fer-vos la pizza des del començament.
01 Massa de pizza

Massa de pizza Thinkstock

El secret és la massa

Sempre s’ha dit que el secret està a la massa, i, de fet, és ben cert. Tot i ser una recepta de les més senzilles, la qualitat de la base de la vostra pizza determinarà el resultat final de l’elaboració. Heu de tenir molta paciència a l’hora d’obtenir la massa perfecta. A molts llibres de cuina trobareu una recepta que us ensenyarà a fer una bona massa de pizza. Quan ja tingueu molta pràctica a l’hora de fer-la, podeu alterar la recepta afegint-hi espècies per fer-la més interessant, com per exemple orenga, comí, pebre vermell o fins i tot curri. Feu volar la imaginació!

02 Taula on preparar la massa

Taula on preparar la massa Thinkstock

Al elaborar la massa

  • No la pasteu molt, ja que activareu el gluten i us quedarà una massa molt elàstica que us donarà molts problemes per estirar-la.
  • Cal que la deixeu fermentar, és un pas essencial per tal que el llevat que heu incorporat a la massa faci la seva funció i la massa quedi esponjosa. L'heu de deixar reposar en un bol tapat a 37 ºC fins que dobli la seva mida.
  • MAI no utilitzeu impulsor com a llevat fresc, no és el mateix. L’impulsor està format per àcid cítric i bicarbonat sòdic, mentre que el fresc està compost de llevats naturals, que són petits microorganismes anomenats 'Saccharomysses cervisae'.
03 Preparant pizza artesana

Preparant pizza artesana Thinkstock

Estirar la massa

Després que la massa hagi fermentat, ja la podeu estirar. Agafeu-la i estireu-la amb un corró empenyent-la cap als costats. Per tal que no s’enganxi a la taula, hi podeu posar una mica de farina a la superfície (vigileu, se n’ha de posar molt poca, ja que la massa l’absorbirà i s’assecarà o quedaran grumolls de farina fora de la massa que no desapareixeran en coures i són molt desagradables en boca).

Si voleu que la massa quedi ben esponjosa, un cop tingueu fet el disc torneu-lo a deixar fermentar amb un drap a sobre perquè no s’assequi i després poseu-hi els ingredients. Podeu ser originals amb la massa, ja que no totes tenen forma plana i rodona. Per exemple, a Nàpols i Bari és molt típica la pizza calzone. Els ingredients són els mateixos que els de la pizza convencional però la massa es plega amb tots els ingredients al seu interior.

04 Pizza amb molts ingredients

Pizza amb molts ingredients Thinkstock

Pel que fa als ingredients: Menys és més!

Hi ha molta gent que pensa que les millors pizzes són les que tenen molts ingredients, però realment és bastant absurda aquesta idea. Això només comportarà que els sabors de tots els ingredients es barregin i no en noteu les peculiaritats de cadascun. Les millors pizzes són aquelles que combinen pocs ingredients i d’alta qualitat, així que la podeu fer amb els ingredients que més us agradin, però sempre tenint en compte aquesta condició d’or: un ingredient principal i dos o tres acompanyants.

05 Pizza al forn

Pizza al forn Thinkstock

Temperatura i temps de cocció

Quan ho tingueu tot preparat heu de passar al següent pas: coure-la. Un dels detalls més importants per fer una pizza excel·lent és tenir el forn preescalfat a 250 ºC. Si és de massa fina, tarda entre 10 i 15 minuts a estar a punt, però com que cada forn és un món i funciona diferent, el millor és que la vigileu vosaltres mateixos.

06 Pizza acabada de fer

Pizza acabada de fer Thinkstock

GUIA PRÀCTICA

I si encara no us atreviu a preparar-la vosaltres mateixos, us convidem a tastar les millors pizzes artesanals d'estil italià que podreu trobar a Barcelona i rodalia. 

Restaurant Terrazza Ravello

És participant del Plat Favorit 2019, tots els processos d'elaboració són cassolans i utilitzen ingredients de primera qualitat.


La Bella Napoli

Potser la primera pizzeria napolitana autèntica de Catalunya, amb un ambient italianíssim i entretingut. 


Nap, Napoletan Authentic Pizza

Petit local a prop del mercat de Santa Caterina que avui és una de les pizzeries predilectes pels italians que viuen a la Ciutat Comtal.

  • Gombau, 5-7. Barcelona
  • Tel. 686 19 26 90

Muri Vecchi

Local informal i acollidor situat en ple barri del Born. Entre les seves especialitats, la pizza fregida napolitana. 

Sports Bar

Potser no és un local gaire romàntic, però segons els napolitans de Catalunya la pizza que s'hi prepara és de les millors de la ciutat.

Miseria e Nobilitá

Al Clot hi trobareu una pizzeria napolitana que, de bones a primeres, potser no us hi fixeu. Però, un cop proveu les seves pizzes, de ben segur que hi torneu. Ofereixen als clients un bon tracte, preus justos i assequibles i una pizza artesanal feta amb forn de llenya. 

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: