Sashimi:
- A filets: el peix per a sashimi es talla a filets d'un centímetre de gruix, aproximadament, que es posen al plat amb gingebre i wasabi, per agafar-los amb bastonets.
- Tataki: una variant del sashimi que consisteix en filets de peix cuits per fora i crus per dins.
- Blau: es pot fer sashimi amb qualsevol peix, però el més habitual és el blau, de qualitat superior.
- Soja: normalment, els trossos de sashimi es mullen lleugerament amb salsa de soja per marinar-los i donar-los sabor.
Cebiche:
- Sud-americà: tot i que sovint s'identifica amb la cuina peruana, el cebiche forma part de la gastronomia de molts països sud-americans de la costa del Pacífic, com Xile i l'Equador.
- Blanc: el lluç, el mero i el verat són tres dels peixos més típics per fer cebiche.
- Marinat: el peix del cebiche es talla a daus i es macera amb llimona, sal, coriandre i xili.
- Aprofitat: amb el suc del cebiche es preparen plats com la llet de tigre, que permeten aprofitar-ne el gust.