Quina diferència hi ha entre el suc i el nèctar? Ho descobrim!
Suc
- Natural. Sempre que no sigui a partir de concentrat, el suc és més natural que el nèctar, ja que està fet, exclusivament, de fruita espremuda.
- Vitamines. Part de les vitamines de la fruita les trobem a la pela, però també n’hi ha a la polpa i, per tant, en el suc.
- Liquat o espremut. Per a les taronges i les llimones, feu servir una espremedora, però per a la resta és millor una liquadora.
- Polpa. Conserveu la polpa de la fruita, ja que conté fibra.
Nèctar
- Meitat i meitat. En un nèctar, la meitat del producte (com a mínim) ha de ser suc natural, però després s’hi afegeix aigua i sucre.
- Durabilitat. Els nèctars es poden conservar més temps a temperatura ambient.
- Pera i préssec. Dos dels nèctars més habituals que trobem al mercat són el de préssec i el de pera, però se’n pot fer de qualsevol fruita. Fixeu-vos en l’etiqueta!
- Amb moderació. Tot i que conserva les vitamines del suc natural, el nèctar té més sucre i, per tant, no n’heu d’abusar.