Arròs bomba:
- Mediterrani: tot i que és originària de l'Índia, aquesta varietat d'arròs és l'estrella dels conreus mediterranis, especialment a la zona del País Valencià.
- Rodó: el gra és rodó i de mida mitjana. Per coure'l, necessita més aigua que altres varietats.
- Ferm: a diferència d'altres varietats, l'arròs bomba gairebé no es trenca durant la cocció.
- Paella: la paella valenciana i molts altres arrossos mediterranis tenen aquesta varietat com a protagonista indiscutible.
Arròs basmati:
- Indi: l'origen de l'arròs basmati el trobem a l'Índia i el Pakistan, especialment a la zona més muntanyosa, al peu de l'Himàlaia, on n'hi ha els millors conreus.
- Llarg: el reconeixereu fàcilment, ja que és un dels arrossos que té el gra més allargat.
- Aromàtic: en hindi, el nom d'aquest arròs significa 'fragant', que és una de les seves característiques principals.
- Curri: com no podia ser d'una altra manera, aquesta varietat d'arròs és la millor per preparar curris de verdures i de carn.