Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les diferències entre l'arròs bomba i l'arròs basmati

Apreneu a distingir bé el cereal més consumit del món, el protagonista de moltes receptes i la base de la dieta de moltes gastronomies

Arròs

Arròs

Arròs bomba:

  • Mediterrani: tot i que és originària de l'Índia, aquesta varietat d'arròs és l'estrella dels conreus mediterranis, especialment a la zona del País Valencià.
  • Rodó: el gra és rodó i de mida mitjana. Per coure'l, necessita més aigua que altres varietats.
  • Ferm: a diferència d'altres varietats, l'arròs bomba gairebé no es trenca durant la cocció.
  • Paella: la paella valenciana i molts altres arrossos mediterranis tenen aquesta varietat com a protagonista indiscutible.

Arròs basmati:

  • Indi: l'origen de l'arròs basmati el trobem a l'Índia i el Pakistan, especialment a la zona més muntanyosa, al peu de l'Himàlaia, on n'hi ha els millors conreus.
  • Llarg: el reconeixereu fàcilment, ja que és un dels arrossos que té el gra més allargat.
  • Aromàtic: en hindi, el nom d'aquest arròs significa 'fragant', que és una de les seves característiques principals.
  • Curri: com no podia ser d'una altra manera, aquesta varietat d'arròs és la millor per preparar curris de verdures i de carn.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: