Hi ha moltes fruites que tenen molta aigua i són molt refrescants, i heu de conèixer les seves característiques principals.
- Síndria: juntament amb la maduixa, és la fruita més rica en aigua, amb un 92% del total, i gairebé sempre és dolça. Com més vermella, millor! Hi ha fins a set tipus de varietats de síndria, tot i que no totes arriben als mercats de casa nostra.
- Meló: és la quarta fruita que té més aigua, concretament, un 90%. La varietat que més mengem nosaltres és la de pell de granota, grossa i amb la pela de color verd fosc, encara que és una fruita amb moltíssimes varietats. N'hi ha més de 30!
- Pinya: a més de ser dolça i amb un punt exòtic, la pinya és una fruita força hidratant, ja que conté un 87% d'aigua. A més, té propietats antiinflamatòries, ajuda a digerir les proteïnes i no és gens indigesta.
- Préssec: amb un 88% d'aigua, aquesta fruita s'ha convertit en una de les més consumides a l'estiu, ja que és perfecta per portar a qualsevol lloc. Segons els experts, els seus pigments també protegeixen la pell i milloren el bronzejat, de manera que és ideal per a l'estiu!
- Albercoc: segurament amb un de sol no en tindreu prou, i no passa res, perquè els albercocs ajuden a controlar els nivells de colesterol i tenen un 86% d'aigua. Destaca per la seva abundància en fibra, cosa que millora el trànsit intestinal, i la seva acció antioxidant.
- Aranja: té un 91% d'aigua i un gust una mica peculiar. No cal que us la mengeu a mossegades, però si voleu la podeu afegir-ne el suc a l'aigua per refrescar-vos.