La carxofa és una hortalissa que, si no existís, algú hauria d'inventar. Però, és tan bona com diuen? Doncs sí! Té tants beneficis i propietats que el consum d'aquesta hortalissa és molt recomanable. Un dels seus principals beneficis és que, consumir-ne, ens pot ajudar a perdre pes, però aquest no és l'únic argument per menjar-ne i per això us expliquem quins beneficis té la carxofa i us donem alguns consells per gaudir-ne.
Beneficis:
- Antioxidant: com un bon nombre de hortalisses, la carxofa és antioxidant, característica indispensable per portar una vida sana i disminuir el risc de patir certes malalties.
- Baixa en greixos: té un 1% de greixos, és a dir, 20 calories per 100 grams, una de les raons per la qual es considera una hortalissa ideal per perdre pes.
- Té molta aigua: de tal manera que dóna una sensació de sacietat una vegada acabat de menjar la hortalissa.
- Manté el nivell de sucre: una de les seves propietats més interessants. Conté inulina i pectina, que protegeixen l'intestí i el manté en equilibri, incloent els seus nivells de sucre.
- Dóna estabilitat energètica: molt relacionat amb el punt anterior, ja que l'equilibri que proporciona al budell, sumat al fet que ens ajuda a perdre pes, fan que mantingui l'estabilitat energètica al nostre organisme.
Consells de cuina:
- Elecció de carxofes: opteu per agafar aquelles carxofes denses i fermes, sense pelussa al cor. Si en tenen, elimineu-la amb deteniment perquè esguerraria el plat.
- S'han de cuinar de manera saludable: evitant la seva cocció amb massa oli o en saltats que fumegin, ja que provoca que perdin les propietats com a aliment.
- A la brasa o al forn: són dues maneres bàsiques i delicioses per preparar les carxofes. N'hi ha més, però són ideals per introduir l'hortalissa a la dieta sense complicacions.
- Sopes, bullides, al vapor...: hi ha moltes maneres de cuinar carxofes sense que perdin les seves propietats. Al nostre web trobareu un munt de receptes que, a més de saludables, són boníssimes!