Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les possibilitats culinàries del 'pulled pork'

Importada dels Estats Units, aquesta tècnica per coure la carn de porc aconsegueix una carn sucosa i molt tendra mitjançant un marinat amb espècies i una llarga cocció a baixa temperatura

Pulled pork

Pulled pork

  1. De porc: 'pulled pork' dóna nom a una tècnica per cuinar el porc (marinat amb espècies) durant un període molt llarg de temps i a baixa temperatura, per aconseguir que el col·lagen de la carn es trenqui i quedi una carn sucosa i molt tendra, que es pugui esmollar només tocar-la. La millor manera de cuinar-lo és en un fumador, que transferirà característiques de barbacoa a la carn, però si no se'n disposa també es pot fer al forn o en un 'brasier' o cocota. Es diu que la millor part del porc per cuinar a l'estil 'pulled pork' és l'espatlla, ja que és una part relativament dura per aguantar un brasejat de llargues hores i, al mateix temps, conté la quantitat de greix necessària per mantenir la carn humitejada, per no assecar-la.
  2. A la cuina: va bé fer-ho un dia abans de consumir la carn, ja que reposarà en el suc de cocció i això li transferirà un sabor més complex. A més, d'aquesta manera es pot retirar el greix sobrant que s'hagi solidificat a la superfície, que ha ajudat a cuinar la carn i a mantenir-la sucosa però que després podria fer-la pesada i greixosa. Als EUA és comú trobar el 'pulled pork' com a entrepà, però aquesta tècnica s'està adaptant a altres països i cultures, i ara també podem trobar 'buns' o 'tacos' farcits de 'pulled pork'. Per acompanyar-ho, com que és una carn especiada o fumada, li van bé ingredients que la contrarestin, com ara vegetals crus, verdura de fulla, enciam i confitats.
  3. Origen: aquesta tècnica és originària dels Estats Units, però n'hi ha versions similars en altres països. A la resta d'Amèrica és molt tradicional menjar carn 'desmechada', com és el cas de Veneçuela, Colòmbia i Mèxic; un bon exemple n'és la 'cochinita pibil' mexicana.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: