L’arròs rodó i l’arròs bomba són, sense cap mena de dubte, les dues varietats més consumides d’arròs. També té força èxit l’arròs integral i, per als risottos, el carnaroli i l’arborio. Aquestes són les seves característiques principals:
-
Arròs rodó. La majoria de receptes d’arròs tradicionals dels països mediterranis s’elaboren amb aquest tipus d’arròs. Les paelles, els guisats, els arrossos caldosos i els arrossos secs en són un bon exemple, ja que aquesta varietat absorbeix molt bé els sabors dels aliments que acompanya.
-
Arròs bomba. És el millor arròs per fer paelles, gràcies a la capacitat d’absorció i a la textura. També va molt bé per fer arrossos caldosos, secs i al forn.
-
Arròs integral. Aquest tipus d’arròs té un gust més intens i, gràcies al contingut en fibra, permet fer una cuina més sana i natural. Per això, el millor acompanyament per a l’arròs integral són les verdures i les hortalisses. En la majoria de casos necessita fins a 30 minuts de cocció, però és millor que consulteu les instruccions del paquet, ja que depèn de cada cas.
-
Carnaroli i aroborio. Si sou fanàtics dels risottos, segur que heu sentit parlar d’aquestes varietats d’arròs. Són les principals protagonistes dels millors risottos i no és casual, ja que es tracta d’arrossos molt aromàtics i que absorbeixen molt bé els gustos.