Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quatre tipus d'arròs que has de conèixer

No tots els arrossos serveixen per a una mateixa preparació, i per això us expliquem com fer servir les quatre varietats més habituals

Arròs cru / Thinkstock

Arròs cru / Thinkstock

L’arròs rodó i l’arròs bomba són, sense cap mena de dubte, les dues varietats més consumides d’arròs. També té força èxit l’arròs integral i, per als risottos, el carnaroli i l’arborio. Aquestes són les seves característiques principals:

  • Arròs rodó. La majoria de receptes d’arròs tradicionals dels països mediterranis s’elaboren amb aquest tipus d’arròs. Les paelles, els guisats, els arrossos caldosos i els arrossos secs en són un bon exemple, ja que aquesta varietat absorbeix molt bé els sabors dels aliments que acompanya.

  • Arròs bomba. És el millor arròs per fer paelles, gràcies a la capacitat d’absorció i a la textura. També va molt bé per fer arrossos caldosos, secs i al forn.

  • Arròs integral. Aquest tipus d’arròs té un gust més intens i, gràcies al contingut en fibra, permet fer una cuina més sana i natural. Per això, el millor acompanyament per a l’arròs integral són les verdures i les hortalisses. En la majoria de casos necessita fins a 30 minuts de cocció, però és millor que consulteu les instruccions del paquet, ja que depèn de cada cas.

  • Carnaroli i aroborio. Si sou fanàtics dels risottos, segur que heu sentit parlar d’aquestes varietats d’arròs. Són les principals protagonistes dels millors risottos i no és casual, ja que es tracta d’arrossos molt aromàtics i que absorbeixen molt bé els gustos.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 286

DONEM COLOR A L'HIVERN!

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Àlex Carrera i Cristina Feliu

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: