Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quins beneficis té el gaspatxo?

Beure'n a l'estiu només té avantatges

11/06/2021

Amb la calor vénen molt de gust les sopes fredes i plats lleugers. Però, què me'n dieu d'un bon gaspatxo? El gaspatxo és una sopa freda amb ingredients com oli d'oliva, pa, vinagre, tomàquet, cogombre, pebrot, ceba i all. Tot i això, cadascú adapta la recepta al seu gust. N'hi ha que hi afegeixen meló, síndria, alvocat o, fins i tot, remolatxa. 

El gaspatxo és conegut pel sabor i la frescor que aporta, però també, pels múltiples beneficis que té. A continuació us expliquem quins. 

01 Gaspatxo

Gaspatxo

Evita la hipertensió arterial

La hipertensió arterial és una patologia que en molts casos deriva en infarts i problemes cardiovasculars, ictus o insuficiències renals. Consumir gaspatxo permet controlar aquesta pressió arterial i disminuir el risc de patir algun d'aquests problemes. 

 

02

Augmenta les defenses

L'all és un ingredient bàsic d'aquesta recepta; així doncs, podem dir que el gaspatxo augmenta les defenses contra els bacteris i els virus.  

03

Ens hidrata

Diem que el gaspatxo ens hidrata, ja que és una beguda isotònica que conté un elevat percentatge d'aigua i sals minerals. A més, si ens mantenim hidratats, disminueix la sensació de cansament, digerim més bé els aliments i millorem el rendiment del nostre cos. 

 

04

Ajuda a conservar el bronzejat

El gaspatxo conté carotens que ens activen la melanina de la pell. Això permet mantenir el bronzejat durant més temps i protegir-nos de l'acció del sol. 

 

05

Ajuda a disminuir de pes

El gaspatxo és baix en calories, però alhora és molt nutritiu. A més, té propietats sadollants i és ric en fibra, la qual cosa ajuda al trànsit intestinal i elimina toxines. 

 

06

Alenteix l'envelliment

Gràcies a les seves propietats antioxidants, com la vitamina C o els licopens, el gaspatxo és un bon remei contra les arrugues i les taques de la pell que solen aparèixer amb l'edat. 

 

07

Preveu refredats

A l'estiu patim canvis de temperatura bruscs i això ens pot portar a refredar-nos. El gaspatxo conté vitamines A, E i C gràcies al pebrot i el tomàquet. Així doncs, després de beure gaspatxo, el nostre cos queda protegit davant d'aquesta infecció. 

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: