POL LEIVA
08/07/2019
Fumet de peix Thinkstock
Sens dubte, un bon fumet de peix és l’ingredient perfecte per fer un bon suquet. Trieu peix de roca, ben fresc. També hi podeu posar petits crustacis com crancs, escamarlans o gambes petites; tots aquests ingredients us proporcionaran un fumet amb personalitat, potent i amb l’essència del mar a dins. Intenteu no condimentar el suquet amb aigua, ja que farà disminuir molt el sabor dels productes; tot i així, si no teniu temps per preparar-lo podeu fer servir aigua, però no us quedarà igual.
El rap és una de les millors opcions per fer suquet Thinkstock
Tot peix és bo, però els millors, segons els pescadors de Roses, són el rap, l’escórpora, la clavellada o escrita, el congre i el garneu. És cert, si no viviu en un poble de platja podeu tenir dificultats per trobar molts d’aquests peixos, però no patiu, el lluç, el llobarro, el gall i fins i tot el gall de Sant Pere també són peces excel·lents. No us atabaleu pensant en el tipus de peix que fareu servir, trieu-ne un de ben fresc, i mans a l’obra.
Suquet de rap amb llagostins, musclos i pa d'allioli d'avellanes
El suquet no és una sopa de peix, es menja amb forquilla i amb la salsa ben lligada. Per espessir el suc teniu dos possibles recursos: fer servir una picada tradicional o fer un allioli negat.
Suquet d'escórpora
El suquet és una recepta de mariners que es feia dalt del vaixell, a alta mar i amb els ingredients que hi havia en aquell moment. Per tant, res fa pensar que tingui alguna recepta escrita o vertadera. Tothom l’ha adaptat a la seva manera de cuinar i d’entendre la gastronomia. Obriu els ulls, observeu, informeu-vos, pregunteu i aleshores feu el vostre suquet que de ben segur serà el millor, perquè serà vostre!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: