CUINA.CAT
26/10/2021Les castanyes són filles d’un arbre solemne i bonic, maduren pels volts de l’estiu i se’ns lliuren a la tardor, quan l’olor humida del bosc encatifat de fulles de color torrat ens transporta a la vora del foc, per refugiar-nos dels primers freds. Són un dels símbols més evidents de la tardor i protagonitzen una de les revetlles tradicionals de Catalunya, la Castanyada. Sabíeu que fins que no cauen a terra no es poden collir?
Castanyes / Thinkstock
La castanya és un producte de temporada molt popular a Catalunya que sobretot és consumeix torrat, però és molt versàtil, ja que també hi ha altres plats típics i elaboracions en la nostra cuina que l'utilitzen:
Castanyes torrades / Thinkstock
Després de diverses reflexions, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i el de Medi Ambient van confirmar que les castanyes es consideren una fruita seca, tot i que atípica: té un 50% de contingut d’aigua, xifra força superior a la resta de fruites seques i respecte a les seves col·legues, la castanya té la virtut de ser menys calòrica.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: