Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Tot allò que volíeu saber del ramen

Un plat que es pot menjar fred i lleuger, a l'estiu, i calent i contundent, a l'hivern

Ramen

Ramen

El ramen és un plat molt popular de la cuina japonesa, probablement d’origen xinès. Consta d'un bol que conté un brou molt saborós, que generalment sol ser de carn i vegetals; al plat hi ha fideus de blat, que solen ser artesans (els fideus són un ingredient important del plat), i diversos 'toppings' que van canviant d'acord amb la recepta i la regió.

La peculiaritat del ramen es basa en el brou, molt saborós i contundent. N’hi ha que els deixen bullir moltes hores, per aconseguir extreure el col·lagen de la carn, però també n’hi ha d’altres molt més lleugers.

Hi ha tants tipus de ramen com regions, receptes i cuiners, al Japó. Alguns dels més coneguts són el tonkotsu (d'un brou espès, molt concentrat), el miso (quan s’hi afegeix pasta de soja fermentada, que hi suma gust i propietats), el  shoyu (amb salsa de soja i un brou lleuger), el shio (molt més lleuger i transparent)... 

Ramen shoyu

Hi ha ramens on la ciutat hi aporta cultura i originalitat, com els de Sapporo, Tòquio i Kyoto. 

Els 'toppings' poden ser carn o cansalada cuita i laminada fina, algues, bolets, ous durs al punt i marinats, espècies, pasta de peix ('kamaboko'), verdures de la cocció i també crues, i 'tare', una salsa a base de soja, mirin i sake, que serveix per condimentar encara més el ramen i marinar els ous durs.

Es pot elaborar un ramen a casa perfectament, seguint la recepta tradicional, amb els productes japonesos, o incorporant-hi elements de la nostra cultura. També és un plat que es pot trobar als supermercats per fer-lo instantani, però, naturalment, hi ha una diferència notable amb quan està elaborat amb productes frescos. Si no el podeu elaborar a casa, és millor trobar un bon lloc per menjar ramen a la vostra ciutat, ja que és un plat que ha triomfat mundialment i en l'actualitat hi ha molts llocs fora del Japó on es pot trobar.

Es un plat molt complet, és una sopa complexa i plena de matisos. És un elaborat com ara una escudella, però de cultura asiàtica. Ha triomfat notablement, ja que suposa menjar un sol bol que ho inclou tot: vitamines, proteïnes i hidrats de carboni. És nutritiu, saciant, hidratant i reconstituent.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: