CUINA.CAT
28/01/2020El pernil cuit seria, respecte al pernil curat, com l’arròs bullit si el comparem amb la paella. Ni es troba gaire als restaurants ni la gent en compra quan vol quedar bé amb els convidats, però tothom en menja. I és que són pocs els que el consideren un producte gurmet, malgrat que és el segon embotit més venut a les xarcuteries del país i que té moltes possibilitats gastronòmiques.
El pernil cuit, elaborat amb la cuixa de darrere del porc, només pot ser de categoria extra o primera. Les variants de menys qualitat (de noms com espatlla cuita o ‘fiambre’) avui són molt poc presents als taulells. Per saber com triar el millor, fixem-nos en el tall:
I recordeu, abans d’arribar a la cuina, només cal seguir una pauta de conservació. Quan s’obri el pernil envasat al buit o se’n compri a granel, cal conservar-lo en fred immediatament, ben tapat, i consumir-lo, preferentment, en només un parell de dies.
Pernil dolç tallat Thinkstock
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: