CRISTINA CAMILLERI
23/07/2018Smoothies Thinkstock
La fruita és l’ingredient principal dels smoothies. Li dóna un sabor dolç i moltes propietats beneficioses per a la nostra salut. Podem escollir les fruites que més ens agradin i provar combinacions noves. L’objectiu principal d’aquest aliment és ser nutritiu i saludable; per tant, s’utilitza més d’una fruita. És aconsellable deixar la pell de la fruita -si és de conreu ecològic- a l’hora de ficar-la a la batedora, ja que conté nutrients.
Podeu utilitzar fruita fresca o congelada, així que una bona opció és preparar bosses amb els ingredients del vostre smoothie i deixar-les al congelador. També hi podeu afegir verdures -com el cogombre, els espinacs, la ruca o els germinats- i, si no sabeu com combinar-les, busqueu receptes per tal d’inspirar-vos. En el cas d’afegir-hi verdura, és millor triturar-la abans que la fruita. Com sempre, recomanem productes de temporada, més bons per a la vostra salut, per a l’economia local i per al medi ambient.
Llet Thinkstock
Heu d’utilitzar un líquid per tal de fer el batut, i, tal com passa amb la fruita, és de lliure elecció. Hi ha gent que utilitza llet o aigua, mentre que n’hi ha que prefereixen utilitzar productes vegetals com la llet vegetal, suc, te verd, aigua de coco, etc. La quantitat varia en funció de la fruita utilitzada i del suc que deixi anar. Recordeu que es tracta d’un batut, i, per tant, ha de tenir una textura cremosa. Per aconseguir-la, s’utilitzen ingredients com el iogurt, el gelat, les llavors de xia, civada o alvocat.
Baies de goji Thinkstock
El smoothie busca ser un aliment molt complet. És per això que s’hi afegeixen ingredients per tal d’incrementar-ne el valor nutritiu. Tenen un alt potencial, ja que concentren vitamines, antioxidants i d’altres substàncies vitals per a la nostra alimentació. A més, aquests ingredients aporten textura al batut. Els condiments ('superfood') més utilitzats són les baies de goji, el cacau pur, el pol·len d’abella, les llavors de lli o xia, l’arrel de maca, la quinoa, l’oli d’oliva verge extra, els fruits secs, etc. També s’afegeixen ingredients per endolcir el batut, com el sucre, l’estèvia, edulcorants o mel, així com productes per aromatitzar la barreja, com la canyella, el gingebre, la vainilla o la menta.
Smoothie bowl Thinkstock
Els 'smoothie bowl' són els reis d’Instagram. Milers de fotografies de bols colorits i molt apetitosos omplen les xarxes socials, una reinvenció del smoothie per als amants de l’alimentació saludable. Aquestes receptes consisteixen a omplir un bol amb un smoothie, però més cremós. La textura ha de ser similar a la del iogurt, i, per tant, s’utilitza menys líquid en la seva elaboració. A continuació, s’hi afegeixen per sobre 'toppings', és a dir, ingredients sòlids. Podeu posar-hi talls de fruita, fruits secs, llavors, cereals, els 'superfood' que hem vist, etc. És un àpat molt complet, ja que s’utilitzen ingredients variats i saludables.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: