Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Grup d’espècies de crancs d’origen marí i mida que en dificulta el consum directe, raó per la qual són emprats per preparar brous —junt amb espines de peix, o peixos també de mida petita. Bàsicament n’hi ha dues espècies. L’anomenat cranc de sorra ('Liocarcinus depurator'), el més mediterrani, es reconeix pel seu to vermellós i pel darrer parell de potes acabat en forma de pala arrodonida, que utilitza per colgar-se a la sorra, on viu. El segon en importància, el cranc de mar comú ('Carcinus maenas'), presenta generalment un color verdós —que s’enrogeix en coure’s—, és menys aplanat, i té les potes del darrere acabades en punta, per mantenir-se agafat a les roques, on sol viure. Un i altre, a l’hora de preparar el brou, se solen sofregir amb les verdures i es piquen una mica perquè alliberin els sucs abans d’afegir-hi l’aigua.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: