Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

D'origen nord-americà, es va batejar com a Iceberg pel costum dels transportistes d'aquell país de cobrir-los amb gel en els recipients on en feien el trasllat de les primeres remeses, abans de la seva popularització. I tot gràcies a la forma capçada (la varietat s'anomena capitata), que garanteix que les fulles interiors no han estat en contacte amb la terra i que no cal extremar les precaucions sanitàries. A més, permet tallar-lo a màquina per als entrepans o amanides. Llàstima que la manca d'exposició al sol de la part central -que la fa més tendra- la deixi amb menys nutrients i més fibra, fet que no tothom considera negatiu. Ha arribat a desplaçar de les nostres taules al tradicional enciam llarg, o romà, de tota la vida. Segurament més per raons de practicitat que de sabor o dietètica.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: