Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Restaurant Les Magnòlies

Cuina contemporània sota el Montseny

rest Les Magnòlies - FBK

rest Les Magnòlies - FBK

Isidre fradera i Roser Gumà, propietaris de les Magnòlies, no van dubtar a viatjar fins a Marbella, el 2010, per confiar la cuina del seu restaurant al xef Víctor Trochi. L’argentí, aleshores bregant als fogons de l’estrellat Skina, va acceptar el repte i, amb el trasllat a Arbúcies, va refermar el desig de Les Magnòlies de convertir-se en un exponent interessant de la cuina contemporània sota els dominis del Montseny. En Víctor ofereix una proposta molt personal, atrevida, còmplice amb els principis conceptuals i tècnics heretats de la revolució culinària dels darrers anys. La seva és una cuina creativa, desinhibida, juganera, que interpel·la directament els comensals, assumint els riscos que comporta. Així, la carta proposa plats com el fals salsifí, el caputxino de bolets, la crema de carbassa i aire d’ametlla o la particular versió de l’hamburguesa, sorprenents per a molts clients. En aquest sentit, s’adverteixen algunes concessions estètiques, tant en les tapes que obren el menú com en certes presentacions barroques —seria el cas del calçot i gamba o el del bombó de foie amb avellanes. I, si bé el coixí d’aigua sobre el qual descansa el flam d’alls i llobregant pot resultar desconcertant, altres composicions flueixen vives, netes: la vieira a la brasa amb coliflor o el llobarro amb espinacs, foie i ous de peix volador. Les postres no escapen de cert manierisme formal, però són un encert amb el gintònic, cítric, i la poma amb xocolata, llaminera. Destaca la bona predisposició del servei, potser encara un xic massa rígid. Per tot plegat, pels encerts i els dubtes, caldrà seguir-ne l’evolució. Encara han de passar dies perquè la incorporació d’en Víctor formi una identitat plena a Les Magnòlies, de manera que una segona visita és obligada. Però ara per ara, amb un menú de degustació com a únic bagatge, és suficient per albirar les possibilitats que se li apareixen.

Informació pràctica
  • Producte: 3/5
  • Cuina (tècnica): 3/5
  • Servei: 2/5
  • Confort: 3/5
  • Relació qualitat-preu-satisfacció: 3/5
  • Carta de vins: 3/5
  • Servei: dinars, de dimecres a diumenge. Sopars, divendres i dissabte.
  • Tanca: dilluns i dimarts.
  • Preu àpat: 83€
  • Menú gastronòmic: 65€
Aquesta crítica s'ha publicat en el número 131 del CUINA (maig 2012)

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: