Carles Pérez de Rozas (1987) dubtava entre ser cuiner o fotoreporter de guerra. Si buscava adrenalina, segur que també n’ha alliberat molta en les nombroses cuines per les quals ha passat, encara que són les de Michel Bras, a Laguiole, i Seiji Yamamoto, a Tòquio, i l’aventura al forn Pan de la Chola, a Lima, les que més l’han inspirat, confessa amb un entusiasme contagiós. Fa dos anys, va obrir al barri de Gràcia un restaurant fresc i informal que es diu Berbena. El local és petit, poques taules i una barra amb vistes a la cuina, però ell i els seus dos companys, Joaquín Indart i Luis Sánchez, el fan molt gran. En 30 metres quadrats, fan pa cada dia, cuinen amb tota llibertat, posen bona música, i enalteixen el vi, el cafè i, sobretot, el formatge... La seva cuina és sòbria i original, només senzilla en aparença. Amb pocs ingredients, sorprèn amb plats que són pura inspiració, com els brots de mostassa amb emulsió d’ous de lluç i la ja clàssica gírgola amb crema de coliflor i avellanes.
Berbena. Minerva, 6. Barcelona. Tel. 93 801 59 87. Obert de dimecres a diumenge. Preu: 40 €.