Pertànyer a una nissaga de restauradors de pedra picada, com la seva, no vol dir necessàriament heretar-ne la vocació, però, en el cas de Carlota Claver (1987), això va ser així. Va créixer entre cassoles i, amb el seu marit, Ignasi Céspedes, va acabar traçant un camí culinari propi fora del grup Alba, l'empresa familiar, però amb la complicitat dels pares i el germà. A La Gormanda, al cor de l'Eixample barceloní, ha convertit les seves gyozes de carn d'olla en una icona que reflecteix bé el seu estil "molt tradicional, però gens conformista". Just abans d'emancipar-se professionalment, comandava un restaurant que duia el seu nom, Carlota. Allà ja hi vam descobrir una xef que treballava amb determinació. A La Gormanda ara hi descobrim una Carlota Claver que estima la cuina de sempre, que reconforta, però que sap jugar amb els ingredients per divertir-nos. I en un sector mancat de referents femenins, la seva actitud —rigorosa i càlida a la vegada— és una inspiració valuosíssima.
La Gormanda. Aribau, 160. Barcelona. Tel. 93 127 60 49. Dinars de dimarts a diumenge i sopars de dimarts a dissabte. Preu: 50 €.