Que el seu restaurant de Tavertet (Osona) es digui L'Horta no és gratuït. El cuiner Jordi Coromina (1981), nascut a la comarca més càrnia de Catalunya, es va enamorar del regne vegetal cuinant al vegetarià The Gate, a Londres, en una carrera que —a banda de l'experiència a Can Jubany, com qui diu al costat de casa— també el va portar a treballar a Suècia i a Bèlgica. Avui, verdures i hortalisses són les protagonistes —no exclusives— de les seves cartes a Tavertet i a Manlleu, on ha obert una proposta més informal —el Thymus—, però que manté el seu estil audaç, personal i inclassificable. Allunyats del barroquisme, els seus plats austers combinen pocs ingredients, però amb els papers principals i secundaris intercanviats amb encert —remolatxa rostida sobre un rovell curat i embolicada amb una làmina de cansalada. La presentació, d'aires nòrdics, no cau en la trampa, tan contemporània, de l'efectisme visual. Coromina segueix un camí propi. "No sé fer res més", diu.
L'Horta. Can Baró, 2. Tavertet (Osona). Tel. 93 103 50 05. Obert de dimarts a diumenge (dinars). Preu: 60 € (menú de degustació, sense vi)