Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Jordi Coromina

Un camí audaç (i vegetal)

Jordi Coromina

Jordi Coromina Enrique Marco

Que el seu restaurant de Tavertet (Osona) es digui L'Horta no és gratuït. El cuiner Jordi Coromina (1981), nascut a la comarca més càrnia de Catalunya, es va enamorar del regne vegetal cuinant al vegetarià The Gate, a Londres, en una carrera que —a banda de l'experiència a Can Jubany, com qui diu al costat de casa— també el va portar a treballar a Suècia i a Bèlgica. Avui, verdures i hortalisses són les protagonistes —no exclusives— de les seves cartes a Tavertet i a Manlleu, on ha obert una proposta més informal —el Thymus—, però que manté el seu estil audaç, personal i inclassificable. Allunyats del barroquisme, els seus plats austers combinen pocs ingredients, però amb els papers principals i secundaris intercanviats amb encert —remolatxa rostida sobre un rovell curat i embolicada amb una làmina de cansalada. La presentació, d'aires nòrdics, no cau en la trampa, tan contemporània, de l'efectisme visual. Coromina segueix un camí propi. "No sé fer res més", diu.

L'Horta. Can Baró, 2. Tavertet (Osona). Tel. 93 103 50 05. Obert de dimarts a diumenge (dinars). Preu: 60 € (menú de degustació, sense vi)

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: