Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Joseba Cruz

El cuiner nòmada

Joseba Cruz

Joseba Cruz Enrique Marco

Encara que té la base operativa a Gaià, Joseba Cruz (1987) és un cuiner nòmada. Format a la Joviat, quatre grans restaurants li han marcat la trajectòria professional: l’Aligué, Can Fabes, el Motel i el Lluçanès. Però un dia va sentir la necessitat d’escapar de la pressió de les estrelles Michelin i va decidir expressar la cuina a la seva manera. Acompanyat d’Estela Barroso, cada cert temps carrega al seu camió estris, productes del seu hort, bases, fons i moltes ganes, i s’instal·la en paratges únics del Bages, del Berguedà i de la Cerdanya francesa per oferir alta cuina en plena natura. Quan arriba a un lloc, sempre segueix el mateix mètode: observa l’entorn, olora i toca plantes i fruits, s’imagina què hi podria cuinar, contacta amb petits productors de la zona i, finalment, idea un menú de degustació. Després, només és qüestió de muntar un menjador efímer per a no més d’una vintena de persones. La cuina portada al límit...

Le Clandestin. Itinerant al Bages, el Berguedà i Menorca. Tel. 622 19 23 28. Preu mitjà: 60 €.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: