Durant la seva infantesa a Nador, al nord del Marroc, Moha Quach (1989) va aprendre a respectar la natura i a valorar-ne els fruits. No podia ser d’una altra manera, amb el pare pescador i els avis amb terres i ramats propis. Als dotze anys es va establir a Tarragona i, després de formar-se a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, la seva curiositat i ànsies d’aprendre el van portar a restaurants de Lió, Madrid i Barcelona. Però Quach tenia clar que volia endegar un projecte propi. I ho va aconseguir fa dos anys, quan va fer renéixer El Terrat, a Tarragona, amb una proposta molt personal i captivadora: una cuina atrevida i de tècnica depurada que reivindica el producte de proximitat. Ha convertit els horts, els mercats i les llotges en una font d’inspiració contínua, i parla dels proveïdors amb estima i admiració. La gamba vermella de Tarragona amb cremós de romesco i el xai lletó a baixa temperatura amb tocs marroquins esbossen la seva aposta d’èxit.
El Terrat by Quach. Pons d'icart, 19. Tarragona. Tel. 977 24 84 85. Obert de dilluns a diumenge. Preu: 50 €.