Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

És la manera tradicional de preparar els formatges a la regió mediterrània, en especial, a les zones poc fredes i, per tant, poc adequades per als processos d’assecat i conservació. Habitualment, es fa amb llet de cabra o d’ovella, a la qual s’aplica una coagulació enzimàtica, seguida d’un tallat (no sempre acompanyat del salat clàssic) i un treballat que s’acaba amb un emmotllat en drap o motlle, que permet obtenir diverses mides i formes. De sabor i textura suaus, se sol integrar perfectament en qualsevol amanida i servir de complement d’altres plats freds. També se sol emprar en la preparació de salses, cremes i determinats pastissos. Sortosament, avui són molts els artesans i petits productors que es dediquen a elaborar-ne, a casa nostra, i que, d’aquesta manera, garanteixen un producte de proximitat i qualitat. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: