Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Embotit tradicional de les comarques lleidatanes dels dos Pallars i l’Alta Ribagorça que presenta la peculiaritat d’estar fet amb la carn dels menuts del xai, en comptes del porc tradicional, i que sembla haver tingut els orígens cap al segle xvi, fruit de la transhumància d’aquest bestiar. Embotida al ventre del xai mateix (net, cuit i cosit), incorpora a la carn dels menuts molla de pa, ous i arròs. Un cop acabat de cosir i tancar, el ventre es cou a la cardera per donar-li aspecte de bull blanc. Consumida com a embotit, la textura, que recorda la de la pilota, fa que també es pugui fer fregida (sola o arrebossada amb ou i farina), un cop tallada a rodelles, o guisada en una cassola, amb un sofregit i uns bolets.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: