Què és l'Embutada de Santa Teca? És la festa del vi novell que se celebra a Tarragona i en què es pot degustar el vi de l'any de set cellers diferents i es recrea el procés d'obtenció del vi dels trulls que amaguen algunes cases de la part alta.
Durant la celebració del mercat de Santa Teca, l'experiència gastronòmica que promociona el producte local, la cuina d'autor i la cultura contemporània de Tarragona, la plaça del Fòrum i el carrer Ventallols fan olor de vi el dissabte 19 de novembre, de 9 a 20 h. Els cellers Bàrbara Forés (DO Terra Alta), Cellers Singulars -Mas del Botó, Vins Suñer, Celler Mas Bella- (DO Tarragona), Celler 9+, Celler NiNi i El Solà d’Ares serviran vi de la bóta (de l’any) i també oferiran tastos als assistents d'altres referències embotellades. La festa del vi començarà a les 9 h amb un esmorzar d’arengada, raïm i pa torrat. Des d’aleshores, se succeiran activitats diverses, amb degustacions, música i jocs tradicionals.
En paral·lel, el carrer Ventallols es convertirà en el centre neuràlgic de la jornada. És on es recrearà com s’obtenia antigament el vi que fermentava en els trulls. L’explicació anirà a càrrec del tarragoní Jordi Bertran, gestor cultural, cronista i escriptor, i de Benito Báguenas, viticultor, restaurador i precursor de la recuperació de la festa de l'embut.