Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Peix cartilaginós amb forma de tauró, que, globalment, inclou diverses especies del gènere 'Mustelus', però que, a casa nostra, sol designar la mussola mediterrània ('Mustelus punctulatus'), de mida entre 60 i 70 centímetres, que presenta la pell de color pràcticament llis, a diferència del gat vaire, que la té clivellada.

Present als mercats un cop retirada la pell, dura i aspra, i generalment sense cap, se sol preparar en forma de talls llargs, destinats a suquets i altres preparats tradicionals.

De carn atapeïda i amb una única espina cartilaginosa central, a vegades, si l’exemplar és prou gran, es pot preparar com el rap, perquè és una carn, a més, força insípida.

Les altres espècies, en ser més grans, també es poden confondre amb el caçó, un tauró que es presenta a rodelles, per coure’l, generalment, a la planxa o després de marinar-lo. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: