Seure a taula a l'hivern no té res a veure amb el que s'experimenta a la primavera, a l'estiu o a la tardor. És en aquesta estació que el menjar adquireix un paper més rellevant i intens en les trobades amb familiars, amics o companys de feina. A La Cuina del Port, el xef ha parat una atenció especial a dissenyar una carta d'hivern amb plats tradicionals i un toc inesperat, que convida a la complicitat amb els comensals. Són plats que animen a la conversa, a picar del plat de la persona que tens al davant per tastar allò que no has demanat i que, curiosament, t'acaba venint més de gust que el teu plat. Un clàssic.
Es tracta d'una carta temptadora, que convida a tornar-hi per tastar-ho gairebé tot, i a tornar-hi una altra vegada per acabar celebrant els dies assenyalats amb la família, gaudint d'un menú clàssic executat d'una manera impecable.
Per compartir el sabor
Entre els plats que pots trobar en aquesta nova carta d'hivern, hi ha un fricandó desenvolupat a partir d'una picada intensa i amb matisos que creixen a la boca, gràcies a la xocolata negra que incorpora la recepta. És un plat que es degusta amb el paladar i la ment, amb un sabor que et transporta als records de la infància.
Seguint la visió creativa del xef, tenim un túnid fumat a taula amb salsa de soja i crema de pinyons crus. És un plat delicat però amb una forta personalitat que voldràs fer tastar a qui no l'hagi demanat. A vegades, el plaer del menjar és veure com algú gaudeix d'un sabor que t'ha enamorat.
Per Nadal, la sopa de Nadal amb galets farcits de pilota. Atenció, però, perquè aquesta pilota és molt especial, ja que és una recepta de la mamie del xef ('àvia' en francès) i porta carn de pollastre, vedella, porc, pernil, cansalada, ou, pa ratllat, sal i pebre. I, per Sant Esteve, els canelons de galtes amb beixamel trufada, on les galtes són cuinades com un melós amb un ingredient que li dona un matís especial: la poma àcida, que s'hi afegeix durant la cocció. Aquí no hi poden faltar el pa... ni la bona companyia!
La Cuina del Port
- Pg. del Callao, s/n, locals 11-12-13
- Port de Mataró (Maresme)
- Tel.: 699 598 938
- www.lacuinadelport.com