Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La campanya 'Aprofitem els aliments' evita el malbaratament de 18,6 tones de productes alimentaris

La campaya d'enguany s'ha tancat amb un balanç molt positiu

La campaya d'enguany s'ha tancat amb un balanç molt positiu

La campanya de sensibilització i conscienciació 'Aprofitem els aliments', que ha impulsat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha permès recuperar un total de 18,6 tones de menjar per mitjà de les diverses activitats organitzades per evitar-ne el malbaratament. Aquests aliments, segons la Calculadora del Valor dels Aliments de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació), suposen un estalvi d'11.974.222,7 litres d'aigua i de 9.045,25 kg de CO2.

Entre les diverses accions que s'han dut a terme durant la campanya, els àpats Gastrorecup, que són menús elaborats en restaurants amb aliments descartats del circuit comercial, han permès recuperar 6.000 kg d'aliments, mentre que la IV Marató #JoEspigolo, organitzada juntament amb la Fundació Espigoladors, ha recuperat 12,1 tones de fruites i verdures, que equivalen a 44.942 racions. Finalment, per al Gran Dinar Popular d'Aprofitament Alimentari de Girona es van recuperar 550 kg d'aliments fruit d'espigolades a camps, de recollides d'excedents a mercats i de la recuperació d'aliments a comerços.

6ade50ac df05 4cb4 ae4b 88387bc0f744

Una acció de l'Estratègia alimentària de Catalunya

La campanya 'Aprofitem els aliments' forma part de l'estratègia del Departament per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, la qual s'emmarca dins l'Estratègia alimentària de Catalunya, que té com a objectiu assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l'economia circular, i ajudar a conscienciar la ciutadania de la gran problemàtica del malbaratament alimentari. La campanya es duu a terme juntament amb la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Franja Logos Gene suport

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: