Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Gall del Penedès és el protagonista de Nadal a Vilafranca

El cap de setmana anterior a Nadal, el municipi celebra una nova edició de la centenària Fira del Gall

Descobriu el Gall del Penedès a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Descobriu el Gall del Penedès a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Enguany, Vilafranca del Penedès celebra la 360a edició de la Fira del Gall, un esdeveniment de llarga trajectòria que torna els dies 21 i 22 de desembre al parc de Sant Julià i al Pavelló Firal. Aquest mercat d'aviram, amb arrels medievals, destaca per la presència del Gall del Penedès amb IGP, una raça d'au autòctona reconeguda per la qualitat i un sabor únic, que es converteix en l'autèntica protagonista de la cita. La fira no només ofereix l'oportunitat de comprar aviram per Nadal, sinó que també acull una mostra de cuina d'aviram i una selecció de vins de la DO Penedès que esdevé una experiència completa per als amants de la gastronomia.

Fira del Gall

Amb una programació plena d'activitats, la Fira del Gall és una de les tradicions més arrelades de Vilafranca que aplega cada any milers de visitants per gaudir de l'ambient festiu i de la millor cuina local en el cap de setmana previ a les festes.

Humor, cuina i música

El Galliner és una de les novetats destacades d'enguany, una activitat que combina humor, gastronomia i música amb un espectacle del còmic Guillem Estadella acompanyat de degustacions de vi de la DO Penedès i tapes originals amb Gall del Penedès i música. 

Una au resistent i alimentada de manera natural

El Gall del Penedès és una au de creixement lent, molt rústica, amb bona vitalitat i resistent a la calor i al fred.  Es caracteritza pel plomatge i les potes negres, la pell blanca i la carn rogenca amb una alta qualitat gustativa, amb músculs ferms, però tendres i sucosos.

Fira del Gall 2023 0182

Es cria en galliners i a partir de les sis setmanes està a l'aire lliure, ja que disposa d'accés a patis en total llibertat. La base de la seva alimentació és de cereals (blat de moro) i lleguminoses (soja) i un 5% de pinyols de raïm, i està prohibit fer servir greixos d'origen animal, excepte els derivats lactis.

Trobareu tota la informació de la Fira del Gall de Vilafranca a la pàgina web www.firadelgall.cat.

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: