Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Les vinyes de la DO Empordà ja són majoritàriament ecològiques

En les últimes dues dècades, la majoria dels cellers de l'Empordà s'han passat a l'agricultura ecològica i alguns ja tenen certificats el 100% de les vinyes

La DO Empordà ha fet una aposta clara per la producció ecològica

La DO Empordà ha fet una aposta clara per la producció ecològica

L'Empordà és una terra privilegiada per la seva riquesa i heterogeneïtat d'espais amb un gran valor natural i paisatgístic. Els parcs naturals del Cap de Creus; dels Aiguamolls de l'Empordà; del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, o el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera són joies d'un patrimoni natural únic del país, caracteritzat per la seva biodiversitat vegetal i animal.

Amb la voluntat de contribuir a la preservació d'aquest territori, els cellers de l'Empordà aposten cada cop més per una viticultura ecològica que sigui respectuosa amb el medi ambient. Fruit d'aquesta determinació, les vinyes ecològiques ja són majoritàries en la Denominació d'Origen Empordà. Concretament, el 60,94% de la vinya empordanesa ja està certificat per part del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

DO Emporda 5 15 5087539

El percentatge de ceps que no reben cap tractament químic no ha parat de créixer en els darrers anys i es consolida així la tendència dels cellers empordanesos d'impulsar una agricultura sostenible i respectuosa amb la salut humana. Les vinyes de varietats tradicionals, les més nombroses en la denominació, són les més certificades. Més de la meitat dels ceps ecològics de la DO Empordà són de les varietats garnatxa, carinyena, macabeu o moscatell d'Alexandria. En les últimes dues dècades, la majoria dels cellers de l'Empordà s'han passat a l'agricultura ecològica i alguns ja tenen certificats el 100% de les vinyes. 

DO Emporda 5 15 5087676

La demanda creixent dels consumidors de productes saludables i respectuosos amb el medi ambient no és el principal motiu d'aquesta aposta per la viticultura ecològica, segons els cellerers de l'Empordà, que atribueixen aquesta tendència al seu compromís amb el territori i la responsabilitat de preservar per a les futures generacions un paisatge i un entorn natural llegat pels seus avantpassats. L'agricultura ecològica és un mètode de producció que té com a objectiu obtenir aliments utilitzant substàncies i processos naturals i implica principalment el manteniment de la biodiversitat, la millora de la fertilitat del sòl i l'ús responsable dels recursos naturals. 

 

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 
Portada Cuina 284

ARRODONEIX ELS TEUS PLATS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Marc Pérez i Tania Doblas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: