El passadís per on s’accedeix al nou local de Rafa Zafra a Barcelona està flanquejat, per la banda dreta, per unes vitrines que exhibeixen les joies del restaurant: el producte excepcional amb què elabora les seves receptes el xef sevillà, que també és al capdavant de l’Estimar, a la ciutat comtal i a Madrid, i de Casa Jondal, a Eivissa.
Obert a finals d’abril, el nou restaurant gastronòmic del Palace Barcelona, el cinc estrelles més antic de la capital catalana, vol “aportar una cuina honesta, basada en la qualitat del producte, apostant per la casualització del luxe en un entorn únic i elegant”, en paraules de Zafra. La carta d'Amar Barcelona mostra la passió pels productes del mar d’aquest cuiner sevillà que professionalment va explotar a l’Hacienda Benazuza dels Adrià. A banda dels seus productes fetitxe, com el caviar (sublim, la torrada de pa de brioix, mantega i caviar) i les ostres, també fa picades d'ullet contínues a clàssics que van formar la carta del Ritz de Barcelona –com la llagosta a la cardenale–, a la cuina tradicional catalana –com els bunyols de bacallà o unes mantegoses mongetes de Santa Pau amb tonyina i cansalada–, als germans Adrià –en el carpaccio d’escamarlà, homenatge a El Bulli 1995– i a la tècnica de la brasa (quines gambes de Roses XXL!).
A l’hora de les postres, amb la xef pastissera Cristina Ramón, busca recuperar els sabors clàssics de la infància, tot i que fa coccions més curtes i rebaixa el sucre per obtenir textures més lleugeres. La torrada de Santa Teresa XXL amb gelat del seu embegut i el pastís de formatge tebi són de traca. L’equip va rodat: tant el xef, Gonzalo Hernández, i el segon de cuina, Víctor García, com Pablo Wübbe, a la sala, fa gairebé una dècada que treballen amb Zafra (a Estimar, Tickets, Heart i Cala Jondal).