CUINA.CAT
22/01/2025Si voleu preparar aquesta variant de les cebes tendres més enllà de les típiques calçotades, aquí teniu unes quantes idees i propostes per fer-los a casa i integrar-los en molts plats i elaboracions. Bon profit!
Calçots arrebossats
Qui ha dit que no podeu fer un aperitiu de calçots? Aquesta recepta és ideal per anar picant i el sabor i la textura us recordarà la tempura. Però en lloc de salsa oriental, acompanyeu aquests calçots amb salsa de xató per aconseguir el sabor més autèntic.
Quiche de calçots Miquel Àngel Roque
Aquesta quiche de calçots és tan suau i tan tendra que no se us farà gens feixuga i voldreu repetir més d'una vegada! A més, el forn fa la gran part de la feina i no cal invertir massa estona als fogons!
Cansalada setinada amb calçots i calamars
Els ingredients d'aquesta recepta fan un plat mar i muntanya de categoria, amb la carn de la cansalada i el peix dels calamars. A més, els calçots s'encarreguen d'arrodonir i lligar el plat a la perfecció!
Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes
Tot i que els calçots són habitualment els protagonistes en barbacoes, qui ha dit que no s'entenen bé amb el peix? Proveu de fer aquesta recepta i barregeu-los amb un bon rap i arròs!
Calçots Thinkstock
Si busqueu l'autèntic sabor dels calçots, el trobareu en aquesta recepta tradicional. Aprofiteu ara que n'és temporada per preparar-los amb el màxim sabor!
Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona
Qui deia que la pasta era senzilla? Aquests raviolis són sofisticats i exigeixen més complicació que uns macarrons amb tomàquet. Això sí, el resultat val la pena. La beixamel de calçots us sorprendrà!
Costellam de xai de llet amb coca de calçots
En aquesta recepta, en lloc de sucar-hi pa hi sucareu coca de calçots. La salsa feta amb els ossos del xai us convidarà a fer-ho!
Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes del restaurant El Gat Blau
Aquesta recepta amb productes de la terra té l'èxit assegurat per la qualitat dels ingredients. Segur que no serà l'última vegada que la fareu!
Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco Enrique Marco
La crema de calçots farà de lligam entre aquest arròs negre i els calamarsons que l'acompanyen. Si us agraden els contrastos, aquest plat combina l'allioli de safrà i el romesco per no deixar indiferent ningú!
Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)
Els calçots són la corona d'aquesta coca i segur que no és casualitat, ja que el més bo es deixa per al final. Elaboreu aquesta recepta i feu una calçotada diferent!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: