Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb cítrics contra el refredat

Si el temps boig us posa la salut de cap per avall, aquestes 10 receptes us ajudaran a lluitar contra els refredats!

CUINA.CAT

28/02/2020

Coneixem com a cítrics la família de grans arbusts que produeixen aquests fruits de sabor àcid. Les fruites més comercialitzades d'aquesta família són la taronja, la mandarina, la llimona, la llima i l'aranja. Són productes típics de la tardor i l'hivern, i això és una benedicció gens casual: gràcies al seu alt contingut en vitamina C, els cítrics ens ajuden a prevenir i combatre refredats.

Salmó al forn amb salsa de taronja

Salmó al forn amb salsa de taronja

Salmó al forn amb salsa de taronja

Un plat de peix amb gust a taronja per llepar-se'n els dits! Espremeu el suc de les taronges i ratlleu la pela d'una. Barregeu el suc amb la mel. Poseu el salmó en una safata, acompanyeu-lo de les rondaxes de taronja i mulleu-lo amb la salsa. Ja podeu servir el plat.

Llegiu la recepta completa

Corball marinat amb cítrics

Corball marinat amb cítrics Becky Lawton

Corball marinat amb cítrics

Tot i que és poc conegut, el corball té una carn exquisida, de textura fina i gust molt suau, que combina perfectament amb els cítrics. Per fer aquest plat, el marinarem durant dues hores amb el suc de dues taronges, dues llimes i dues llimones. Hi afegirem també alls tendres, bitxos trossejats i mel.

Llegiu la recepta completa

Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i ricotta

Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i ricotta

Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i ricotta

Aquest plat de pasta a la llimona és una opció fàcil i ben saborosa. Bulliu les tallarines. Daureu en una paella els alls laminats amb la coliflor i incorporeu-hi la pasta i la ratlladura de llimona. No us oblideu d'afegir-hi una cullerada de ricotta! 

Llegiu la recepta completa

Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima llimona

Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima llimona

Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima-llimona

Heu sentit parlar mai del tempeh? Es tracta d'un producte molt típic a Indonèsia que s'elabora fermentant soja partida amb un fong denominat 'Rhizopus oligosporus'. És un dels pocs aliments d'origen vegetal que conté quantitats importants de vitamina B12, cosa que el fa molt recomanable per a dietes vegetarianes.

Llegiu la recepta completa

Conill en escabetx amb aroma de cítrics

Conill en escabetx amb aroma de cítrics Food Photos / Cristina Rivarola

Conill en escabetx amb aroma de cítrics

La carn de conill cada vegada és més popular gràcies a la seva versatilitat, al seu sabor i al fet de ser poc greixosa i, per tant, molt saludable. Li conferim l'aroma de cítrics amb una llimona i una pela de taronja. La recepta inclou cumquats, un cítric originari de la Xina ideal per reduir el colesterol i combatre l'anèmia.

Llegiu la recepta completa

Costelles de porc rostides amb vi blanc i llima

Costelles de porc rostides amb vi blanc i llima

Costelles de porc rostides amb vi blanc i llima

Amb els cítrics, podem elaborar salses que acompanyin tota mena de carns i peixos. Banyem les costelles de porc amb una barreja de julivert picat, tàperes, suc de llima i herba llimona, una planta de la família de les gramínies que té un sabor semblant a la llimona.

Llegiu la recepta completa

Pa de pessic d'aranja

Pa de pessic d'aranja

Pa de pessic d'aranja

Atreviu-vos amb aquest postre original. Prepareu el pa de pessic tradicional però també amb suc d'aranja. Poseu les rodanxes d'aranja i escampeu-hi sucre per sobre. Coeu el pa de pessic al forn i ja el teniu llest!

Llegiu la recepta completa

Bombons líquids de xocolata blanca i llimona

Bombons líquids de xocolata blanca i llimona

Bombons líquids de xocolata blanca i llimona

La idea d'aquestes postres és que, un cop mossegueu la capa de xocolata blanca, el gelat que hi ha a dins, en estat semilíquid, us inundi la boca. És, per tant, una proposta culinària que combina magistralment sabors i textures.

Llegiu la recepta completa

Quallada de llimona

Quallada de llimona Becky Lawton

Quallada de llimona

Una recepta a mig camí entre la dolçor i l'acidesa que us pot servir com a acompanyament de pastissos, torrades o iogurts!

Llegiu la recepta completa

Vi calent amb mandarina i espècies

Vi calent amb mandarina i espècies

Vi calent amb mandarina i espècies

I per acabar...vi calent amb mandarina i espècies! Talleu les mandarines i el gingebre a rodanxes fines i bulliu-ho amb el vi. Deixeu-ho infusionar uns 10 minuts i serviu-ho. La canyella donarà el toc de màgia! 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: