CUINA.CAT
28/02/2020Coneixem com a cítrics la família de grans arbusts que produeixen aquests fruits de sabor àcid. Les fruites més comercialitzades d'aquesta família són la taronja, la mandarina, la llimona, la llima i l'aranja. Són productes típics de la tardor i l'hivern, i això és una benedicció gens casual: gràcies al seu alt contingut en vitamina C, els cítrics ens ajuden a prevenir i combatre refredats.
Salmó al forn amb salsa de taronja
Un plat de peix amb gust a taronja per llepar-se'n els dits! Espremeu el suc de les taronges i ratlleu la pela d'una. Barregeu el suc amb la mel. Poseu el salmó en una safata, acompanyeu-lo de les rondaxes de taronja i mulleu-lo amb la salsa. Ja podeu servir el plat.
Corball marinat amb cítrics Becky Lawton
Tot i que és poc conegut, el corball té una carn exquisida, de textura fina i gust molt suau, que combina perfectament amb els cítrics. Per fer aquest plat, el marinarem durant dues hores amb el suc de dues taronges, dues llimes i dues llimones. Hi afegirem també alls tendres, bitxos trossejats i mel.
Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i ricotta
Aquest plat de pasta a la llimona és una opció fàcil i ben saborosa. Bulliu les tallarines. Daureu en una paella els alls laminats amb la coliflor i incorporeu-hi la pasta i la ratlladura de llimona. No us oblideu d'afegir-hi una cullerada de ricotta!
Arròs negre de tempeh amb sojanesa de llima llimona
Heu sentit parlar mai del tempeh? Es tracta d'un producte molt típic a Indonèsia que s'elabora fermentant soja partida amb un fong denominat 'Rhizopus oligosporus'. És un dels pocs aliments d'origen vegetal que conté quantitats importants de vitamina B12, cosa que el fa molt recomanable per a dietes vegetarianes.
Conill en escabetx amb aroma de cítrics Food Photos / Cristina Rivarola
La carn de conill cada vegada és més popular gràcies a la seva versatilitat, al seu sabor i al fet de ser poc greixosa i, per tant, molt saludable. Li conferim l'aroma de cítrics amb una llimona i una pela de taronja. La recepta inclou cumquats, un cítric originari de la Xina ideal per reduir el colesterol i combatre l'anèmia.
Costelles de porc rostides amb vi blanc i llima
Amb els cítrics, podem elaborar salses que acompanyin tota mena de carns i peixos. Banyem les costelles de porc amb una barreja de julivert picat, tàperes, suc de llima i herba llimona, una planta de la família de les gramínies que té un sabor semblant a la llimona.
Pa de pessic d'aranja
Atreviu-vos amb aquest postre original. Prepareu el pa de pessic tradicional però també amb suc d'aranja. Poseu les rodanxes d'aranja i escampeu-hi sucre per sobre. Coeu el pa de pessic al forn i ja el teniu llest!
Bombons líquids de xocolata blanca i llimona
La idea d'aquestes postres és que, un cop mossegueu la capa de xocolata blanca, el gelat que hi ha a dins, en estat semilíquid, us inundi la boca. És, per tant, una proposta culinària que combina magistralment sabors i textures.
Quallada de llimona Becky Lawton
Una recepta a mig camí entre la dolçor i l'acidesa que us pot servir com a acompanyament de pastissos, torrades o iogurts!
Vi calent amb mandarina i espècies
I per acabar...vi calent amb mandarina i espècies! Talleu les mandarines i el gingebre a rodanxes fines i bulliu-ho amb el vi. Deixeu-ho infusionar uns 10 minuts i serviu-ho. La canyella donarà el toc de màgia!
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: