CUINA.CAT
14/08/2019La gamba i el llagostí són dos ingredients versàtils i sens dubte deliciosos, ideals per acompanyar peixos, carns i arrossos o per ser els protagonistes del plat. Aquí teniu 10 receptes en què es combina tradició, sofisticació, senzillesa i exotisme!
Suquet de rap i gambes Enrique Marco
Un clàssic entre clàssics. El suquet de peix és un plat molt arrelat a la nostra cuina i sempre és una garantia d'èxit entre els comensals. Res millor que acompanyar-lo amb unes bones gambes!
Peus de porc amb gambes Becky Lawton
Les gambes es poden combinar amb gairebé qualsevol carn i són un ingredient recurrent en moltes receptes de mar i muntanya. Aquí les utilitzem per acompanyar uns deliciosos peus de porc. Ho rematem amb salsa romesco.
Sopa de carbassa amb llagostins a la planxa i ou escumat
Els xefs Juanjo Roda i Jeroni Castells ens proposen aquest festival de textures i sabors. Es tracta d'una recepta elegant i alhora ben fàcil de fer, ideal per a dies de fred!
Ajoblanco de meló amb llagostins i oli d'alfàbrega
Potser és un plat especialment pensat per a l'estiu, però per què hauríeu de renunciar-hi en qualsevol altra època de l'any? La combinació de sabors és sensacional. Podeu incorporar-hi xips d'all.
Gambes
Ja hem dit que la gamba és un aliment que es pot fer i presentar de maneres molt diferents. Els amants de les croquetes podeu provar de fer aquesta recepta. Segur que repetiu!
Arròs amb gambes de Vilanova Miquel Àngel Roque
Un plat dels que fan patxoca. Les gambes aporten el toc definitiu a un plat ideal per menjar en cap de setmana, si pot ser contemplant el mar i bevent un bon vi blanc.
Tàrtar de llagostins amb recuit de drap de l'Empordà
Una de les joies imprescindibles d'aquesta llista. Jugueu a combinar el sabor del llagostí, l'acidesa de la poma Granny, la textura untuosa del recuit i el toc descarat de la vinagreta de mostassa. El resultat és excel·lent!
Llaminera i gamba amb picada de xocolata
Tornem a unir el mar i la muntanya, aquesta vegada de la mà dels restaurants Cullera de Boix. És una recepta senzillíssima d'elaborar però molt efectiva i que farà les delícies dels amants de la xocolata.
Cruixent de llagostins i tenduri
Si us ve de gust jugar amb les textures i tastar un plat amb reminiscències de cuina índia, aquesta és la vostra opció. Deixeu-vos endur pel vigor de les espècies i pel contrast entre la pasta cruixent i la massa de llagostins.
Llagostins amb curri vermell Miquel Àngel Roque
I acabem amb un altre plat exòtic. Pinya, curri vermell, gingebre, coriandre, sèsam, pebrot verd, vermell i groc... Tot ben acompanyat amb arròs basmati. L'explosió de sabors està assegurada!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: