CUINA.CAT
20/10/2024Pastissets de moniato
Aquest dolç típic de les Terres de l'Ebre i de Mallorca és del tot versàtil! La massa és fàcil de fer i el farcit, tot i que el de la recepta que us proposem és de confitura de moniato, pot ser d'altres confitures, com cabell d'àngel, crema pastissera o mató.
Moniato al 'caliu'
Fina Puigdevall proposa convertir el moniato, un producte quotidià, en una 'delicatessen'. Aquesta ració al caliu combina diferents textures i sabors amb carbó de pa, oli de taronja, oli fumat i, és clar, moniato. Tingueu paciència, perquè el resultat final val la pena!
Moniato rostit amb bròquil
Incloure més verdures a la nostra dieta és fàcil amb receptes com aquesta, que combina la dolçor del moniato amb un 'topping' de pessics de bròquil. No tot és patata i mongeta i, a més, aconseguirem que els més menuts no s'avorreixin menjant d'una manera saludable!
Costellam de porc amb moniato
El moniato funciona igual de bé com a protagonista que d'acompanyant d'un bon tros de carn. Tot i que estem acostumats a incloure la patata en la majoria de receptes, Ada Parellada proposa fer-ho amb aquest producte de temporada, més dolç i suau!
'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato
Els xips de moniato són una alternativa saludable a les patates fregides. Tenen menys calories i són gual de cruixents i saborosos! L'única diferència que notareu és que són menys salats que les patates tradicionals. Us hi animeu? Aquest cebiche de llobarro busca guarnició, i el moniato és l'acompanyant perfecte.
Verdures de tardor, moniato i oli d'avellanes
Aquest primer plat és lleuger i molt profitós, ja que treu partit a totes les verdures de temporada. Podeu presentar-lo com més us agradi, però si ho feu com el de la proposta aconseguireu un plat vistós i boníssim!
Crema de xocolata amb escuma de moniato
Cada vegada més podem celebrar la castanyada en mànigues de camisa. Per això no és una mala idea introduir plats com aquesta mousse. Si us agraden les natilles de xocolata segur que les heu tastat acompanyades de nata, però, i de moniato? Us sorprendrà!
'Zoodles' de xips de moniato, xirivia i patata morada amb allioli vegà
Paula Pascual sorprèn amb aquesta recepta creativa divertida de fer i de menjar! Són unes boles cruixents aptes per a vegans que s'acompanyen d'un allioli també vegà, fet amb llet de soja i all.
Costelles de porc confitades amb puré de moniato
En aquesta recepta, la carn esmicolada de les costelles descansa sobre una base de moniato. Podreu menjar-ho amb forquilla o a cullerades, en forma de puré!
Pastís de moniato
En aquest pastís, la textura suau del moniato contrasta a cada mossegada amb el cruixent de la xocolata. Un dolç a afegir als plats de castanyada.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!