CUINA.CAT
11/05/2018La pera és una de les fruites més consumides i estimades, gràcies al seu gust dolç i delicat, a la seva consistència carnosa i sucosa i a les seves propietats nutricionals. Es tracta d'un aliment ric en fibra, antioxidants i potassi. Això fa que tingui efectes antienvelliment i que contribueixi a reduir el colesterol i la pressió arterial. Ja sabem que la pera és deliciosa per si sola, però amb aquest receptari us volem demostrar que també la podem incloure en molts plats.
Foie fresc a la paella amb pera
El foie, que cal no confondre amb el paté (al qual se li afegeixen una sèrie de condiments i additius), és una de les especialitats més apreciades de la cuina occitana i combina de meravella amb molts ingredients dolços, especialment amb les figues o les peres. Per caramel·litzar les peres, salteu-les en una paella sense oli. Posteriorment poseu-hi vi dolç i deixeu-ho reduir.
Puré de patates amb peres i crema de créixens Becky Lawton
A priori no sembla que la patata i la pera siguin ingredients complementaris, però això és perquè no heu tastat aquest puré. La llet i la nata líquida ajuden a lligar les textures i els sabors, mentre que la crema de créixens hi aporta un regust lleugerament picant, que ens recorda al de la mostassa.
Brick de camembert i pera
La pera, dolça i subtil, serveix de contrapunt al sabor pronunciat i complex del camembert. Es tracta d'un dels formatges més representatius de la gastronomia francesa, elaborat a Normandia. Es fa amb llet crua de vaca, té un 45% de matèria grassa i destaca per la seva textura inconfusiblement untuosa.
Caneló de codonyat amb pera i escarola Becky Lawton
Aquesta recepta també fusiona la pera amb el formatge, però en aquest cas fem servir manxego, elaborat amb llet d'ovella i de regust una mica picant. L'altre ingredient estrella és el codonyat, la confitura que s'elabora a partir del codony. El tallem a làmines i l'utilitzem com a embolcall dels canelons. Si preferiu una opció no vegetariana i menys dolça, podeu substituir el codonyat per pernil ibèric.
Pit de pollastre amb menjar blanc i pera
El menjar blanc, originàriament, és un plat que es consumeix com a postres, elaborat amb ametlla (en segons quins llocs, amb llet), sucre, midó d'arròs, pell de llimona i canyella. En aquesta recepta, però, en fem una adaptació força lliure, amb ametlles, brou de pollastre i un toc de farigola i pebre blanc.
Ànec salvatge del delta de l'Ebre amb peres amb moscatell
Si hi ha una carn que es complementa a la perfecció amb la pera (i amb moltes altres fruites) és la d'ànec, melosa i contundent. Us recomanem que feu servir peres de la varietat blanquilla, de sabor dolç i polpa blanca i molt sucosa. Cal que en traieu el cor, les talleu i les poseu en un cassó al foc amb moscatell i sucre.
Crumble de pera Gemma Clofent
Comencem l'apartat de postres elaborades amb pera amb aquesta deliciosa recepta. El crumble compta amb una legió de fanàtics molt nodrida i fidel, cosa que en cap cas ens hauria d'estranyar tenint en compte el seu sabor incomparablement dolç i el seu joc de textures. La base és esponjosa i sucosa, mentre que la capa superior queda ben cruixent.
Pera amb pa d'espècies
Per fer aquestes postres, us aconsellem que feu servir peres ercolines, que tenen una polpa suau i lleugerament perfumada. El pa d'espècies és molt freqüent a França i es fa amb mel i espècies com ara canyella, anís, gingebre, clau, comí o nou moscada. El podeu comprar fet o seguir aquesta recepta.
Granissat de vi negre amb compota de pera i aroma de clau
Vet aquí unes postres refrescants, ideals per prendre ara que s'acosta l'estiu. A més, la seva elaboració no us suposarà cap dificultat. D'una banda, tenim el granissat, pel qual fem servir vi negre (com més intens, millor), sucre i canyella. De l'altra, hi ha la compota de pera, que es fa amb peres, sucre i un clau.
'Gratin' de pera i gerds
Opteu per les peres conference, una de les varietats més apreciades, de pell marronosa, textura ferma i gust força dolç. L'altra fruita que fem servir és el gerd, en quatre formats diferents: cru, sorbet, licor i coulis (un puré que s'obté triturant un aliment i colant-lo).
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: