CUINA.CAT
01/02/2022Dos dels essencials del xató són l'escarola i el peix dessalat, però a partir d'aquí hi ha múltiples maneres de preparar-lo i infinits ingredients per afegir-hi. Nosaltres us en deixem deu per anar obrint boca.
Xató
Perquè la tradicional recepta del xató quedi perfectament lligada, cal que el remeneu bé i que quedi tot mesclat. Si ho acabeu amb tonyina i olives, l'èxit està assegurat!
Xató del Vendrell
Al Vendrell hi entenen, de xató. Si ho voleu comprovar tasteu aquesta recepta originària d'allà. Si l'acompanyeu amb una bona truita de carxofa, uns fesols o una botifarra negra de temporada, és un plat rodó!
L'ingredient principal d'aquest xató són els cigrons. Si el llegum ja és boníssim per si sol, tasteu els cigrons de l'Alta Anoia i al·lucineu amb el sabor!
Xató de Sitges
Aquesta recepta de xató prové de Sitges, localitat costanera amb una tradició marítima a la cuina espectacular. Com no podia ser menys, per aquest xató és essencial triar un marisc de bona qualitat!
Encara que el xató és benvingut a qualsevol època de l'any, aquest és l'ideal per preparar durant els dies més freds. Què espereu? Aprofiteu ara que en breu arriba la primavera!
Xató de Vilanova
Des de Vilanova i la Geltrú ens arriba aquest xató fet amb bacallà, tonyina i seitó. Deixeu que cada comensal s'afegeixi la salsa al gust i prepareu pa perquè hi puguin sucar!
Jordi Urpí us proposa aquest xató que respecta la recepta clàssica de sempre però amb un muntatge diferent i original. Tingueu paciència perquè s'ha de muntar delicadament.
Xató de Xavier Mestres
Xavier Mestres proposa aquest xató decorat amb raves que li donen un toc de color i molt sabor al plat. Us hi animeu?
La salsa del xató
Vilafranca del Penedès ens deixa aquesta recepta de xató que millor que l'ha prepareu un dia abans per reservar-la a la nevera. Així l'endemà estarà fred i més saborós!
Valentí Mongay proposa aquesta recepta del xató més sostenible, ja que l'ingredient principal són els verats. Si no us voleu complicar gaire la vida, aquesta elaboració és fàcil i senzilla!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: