Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats de carn i peix amb taronja

Receptes de primers i segons plats que incorporen el cítric estrella de l'hivern

CUINA.CAT

11/12/2020

És època de taronges i no sabeu com cuinar-les? N'heu comprat per damunt de les vostres possibilitats i ja no sabeu què fer-ne? Seguiu llegint!

01 Llenguado amb taronja

Llenguado amb taronja

Llenguado amb taronja

La taronja és el sabor predominant d'aquest llenguado recobert de licor i de tres sucs d'aquesta fruita plena de vitamina C! El contrast del sabor cítric i mariner us sorprendrà.

Llegiu la recepta completa

02 Bacallà amb taronja

Bacallà amb taronja

Bacallà amb taronja

En posar les taronges al forn, el bacallà s'impregnarà del sabor cítric d'aquesta fruita i obtindreu un plat ple de contrastos. Una combinació sorprenent!

Llegiu la recepta completa

03 Morro de bacallà amb taronja

Morro de bacallà amb taronja

Morro de bacallà amb taronja, fonoll i ceba tendra

Aquest plat és completíssim, senzill i ple de nutrients. A més, és una idea genial per incorporar la fruita en un plat principal a base de peix. La taronja hi queda molt bé, ja que trenca amb la untuositat del bacallà i aporta matisos a la recepta. 

Llegiu la recepta completa

 

04 Escabetx de molls amb taronja i tàperes

Escabetx de molls amb taronja i tàperes

Escabetx de molls amb taronja i tàperes

Aquest escabetx de molls amb taronja i tàperes és una recepta més elaborada, però no per això heu de desistir de fer-la. El resultat final és un plat ple d'aromes provinents de les tàperes, la taronja i l'escabetx. Poseu-vos el davantal, perquè avui toca cuinar!

Llegiu la recepta completa

05 Amanida de llagostins i taronja

Amanida de llagostins i taronja

Amanida de llagostins i taronja

Aquesta amanida, a més de ser deliciosa, és molt nutritiva. Els llagostins són una excel·lent font de proteïna baixa en greixos, i la taronja va molt bé per cobrir les necessitats diàries de vitamina C. Amb aquesta recepta us alimentareu de manera saludable i bona!

Llegiu la recepta completa

06 Teules amb terrina de fetge gras d'ànec amb melmelada de taronja

Teules amb terrina de fetge gras d'ànec amb melmelada de taronja

Teules amb terrina de fetge gras d'ànec amb melmelada de taronja

Aquest entrant és molt senzill i farà lluir la vostra taula en cas que tingueu convidats. Només cal untar els teules d'ametlla amb la melmelada de taronja i posar-hi al damunt un tall de terrina de fetge gras d’ànec. Per fer-ho més bonic, podeu empolsar el plat amb cristalls de sal.

Llegiu la recepta completa

07 Ànec amb taronja

Ànec amb taronja

Ànec amb taronja

Combinar cítrics amb carn guisada i rostits sempre és una bona idea, ja que l'acidesa de la fruita facilita la digestió de preparacions més pesades. En aquest cas, preparareu un ànec amb taronja en què mesclareu el brou de les taronges bullides amb les verdures del rostit. D'això només en pot sortir una salsa aromatitzada boníssima!

Llegiu la recepta completa

08 Garrí ibèric amb mango i taronja

Garrí ibèric amb mango i taronja

Garrí ibèric amb mango i taronja

Aquest és un plat de contrastos: és cruixent, tendre, salat i dolç. No es tracta precisament d'una recepta per a principiants, però si ja teniu certa destresa a la cuina i seguiu els passos de la recepta, de segur que us sortirà bé. Només fa falta temps! Trobareu la fruita protagonista del receptari incorporada en la lasanya de mango i taronja.

Llegiu la recepta completa

09 Magret d'ànec filetejat

Magret d'ànec filetejat

Amanida tèbia de magret d'ànec amb taronja confitada

No totes les amanides són avorrides, i amb aquesta versió tèbia de magret d'ànec amb taronja confitada ho podreu comprovar. Només tardareu 15 minuts en preparar-la i gaudireu del bon menjar. Us animeu a cuinar-la? 

Llegiu la recepta completa

10 'Wrap' de pollastre amb safrà i amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja

'Wrap' de pollastre amb safrà i amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja Food Photos / Cristina Rivarola

'Wrap' de pollastre amb amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja

Els wraps són uns rotlles en què es farceix amb diferents carns, peixos i verdures unes tortillas de blat de moro. Aquesta versió que us proposem amb pollastre, safrà, amanida de ruca i fonoll amb aroma de taronja és ideal per emportar-se-la, ja que un cop enrotllat aguantarà bé tot el dia. 

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: