CUINA.CAT
30/08/2021La fruita seca és un dels ingredients imprescindibles de la cuina mediterrània. Es fa servir per fer salses i picades o per acompanyar amanides i plats de carn i de peix. També és habitual en molts tipus de postres, com ara pastissos i coques. Més enllà de les seves qualitats purament gastronòmiques, la fruita seca és nutritiva i molt saludable.
Pèsols del Maresme ofegats, ametlla crua, sípia i soja / Enrique Marco Enrique Marco
Comencem amb una recepta que planteja una certa dificultat però que de ben segur us encantarà. Per fer l'escuma d'ametlla, barregeu la pasta d'ametlla pura i la llet amb una batedora.
Pastís de fruita seca amb cabell d'àngel
La textura filosa del cabell d'àngel combina perfectament amb la fruita seca, que aporta consistència i un toc cruixent. En aquest cas, fem servir quatre tipus de fruita seca: ametlles, avellanes, pinyons i nous.
Tronxos de bleda gratinats
L'ametlla crua matisa la textura tendra de les bledes i dona autoritat al plat. El toc final de formatge parmesà potencia el sabor d'una recepta que, a banda de saludable, és fàcil d'elaborar i deliciosa!
Ajoblanco malagueny / Miquel Àngel Roque Miquel Àngel Roque
Sembla mentida que a través d'una recepta tan senzilla puguem obtenir un plat tan bo. Associem l'ajoblanco a l'estiu, ja que és una sopa freda. Però per què hi hauríem de renunciar en altres èpoques de l'any?
Coulant d'avellanes i gelat de Frangelico
La imatge parla per si sola. El praliné d'avellana és l'ànima d'unes postres que se us desferan a la boca. És un plat ideal per acompanyar, si us hi atreviu, amb una bona crema catalana.
Carquinyolis de festucs
Si sou fanàtics dels carquinyolis, aquesta és la vostra recepta. En comptes d'ametlles, com a la recepta tradicional, utilitzarem festucs, una fruita seca energètica i amb propietats antioxidants.
Pastisset de carbassa amb pipes
Tot i no ser gaire consumides, les pipes de carbassa són un aliment ben saludable, amb un alt contingut en vitamines, omega-3 i omega-6. Aquí les utilitzem per decorar i acabar un pastisset que també conté pipes de gira-sol.
Corball amb pesto de nous i albergínia escalivada
Ja hem apuntat abans que la fruita seca és un ingredient essencial en moltes salses. Per preparar un bon pesto, només necessiteu nous, parmesà, alfàbrega fresca i oli d'oliva.
Tonyina amb llima i cacauets picants
La xef Ada Parellada ens proposa un plat que ens transporta a la cuina japonesa. Com aconseguim que els cacauets quedin picants? Arrebossant-los amb pols de wasabi! Afegiu mel d'acàcia al plat i tindreu una combinació de sabors espectacular.
Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton Becky Lawton
I acabem amb una fruita seca que mereix ser més popular, rica en vitamines, minerals i greixos saludables: l'anacard. Tritureu-lo amb aigua i dues cullerades de llevat de cervesa. El resultat serà una salsa ideal per acompanyar els nyoquis.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: