CUINA.CAT
15/10/2019La pera és una fruita dolça, saborosa i refrescant que pot jugar un paper molt útil i versàtil en el món de la pastisseria; pot esdevenir part de la massa, fer de base del pastís o, fins i tot, del farcit, tot amb l'objectiu de fer-los més bons. A continuació presentem deu postres per als amants de la pera, que els faran enamorar-se'n de nou.
Pastís 'bourdaloue' de peres
De ben segur que heu tastat el pastís de poma, la massa fina i la fruita cuita al forn tenen un gust inconfusible. Si us agrada la recepta tradicional, modernitzeu-la canviant la poma per pera i ametlles, el resultat us deixarà bocabadats.
Peres amb vi i cremós de iogurt i xocolata blanca
Mantenir l'aspecte de la pera però que en tastar-la tingui un gust sorprenentment dolç s'aconsegueix marinant les peres amb vi negre, sucre i canyella. A tot això, se li afegeix el toc final servint-ho amb la reducció de vi i el cremós de iogurt i xocolata blanca per sobre.
Peres al forn farcides de xocolata
La presentació d'aquestes postres és exquisida, les peres semblen flors acabades de collir. I el gust també hi està a l'altura, perquè peres i xocolata sempre casen bé. Aquesta recepta captivarà tant els grans com els més petits de la casa.
Crumble de pera Gemma Clofent
Aquestes postres no unifiquen la pera a la resta dels ingredients, sinó que la diferencien perquè pugueu notar a la boca les diferents textures. Una altra característica és que la pera no esdevé el 'topping' del pastís, sinó la base d'un esponjós pa de pessic.
Pavlova de pera i cardamom verd
Aquesta pavlova té un gust molt especial; per una banda, trobem el gust dolç de la pera, i, per l'altra, l'aroma cítrica del cardamom. Aquests ingredients són els protagonistes de l'estofat que farceixen la merenga, que dóna l'acabat i el cruixent al plat.
Pastís Tatin de pera i xocolata Gemma Clofent
En aquestes postres trobem la pera caramel·litzada, obtinguda de la cocció amb la mantega i el sucre, i perfectament unificada amb la xocolata. La preparació té la seva gràcia, recorda: el que posis a la base del motlle serà el que quedarà després a dalt del pastís, és la màgia dels Tatins.
Mousse de pera
La mousse és, a més de refrescant i cremosa, gens embafadora. Aquest plat reuneix els punts forts de la mousse, però és més suau que la de llimona.
Pera al forn i crocant de vainilla Becky Lawton
Aquestes postres també van de textures. La pera contraposa amb el crocant de vainilla i el cruixent d'atmetlles, amb la seva suavitat. Tot això se serveix amb crema de vainilla, essent unes postres d'allò més completes.
Panet dolç amb xocolata i pera
Els panets són més bons si estan farcits, i en aquesta ocasió no només ho estan de xocolata, sinó que també de pera; una sorpresa agradable per al vostre paladar.
'Gratin' de pera i gerds
Aquestes són unes postres tan cremoses que cal servir-les en un plat soper. La seva textura ens pot recordar a una crema catalana, però els trossets de pera i els gerds que hi anireu trobant us desvelaran unes postres que voldreu afegir per sempre més al vostre receptari.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: