CUINA.CAT
11/02/2021La col és una hortalissa que, més enllà del que penseu, es pot cuinar de moltíssimes maneres. Proveu de fer aquestes receptes i segur que us sorprendreu!
Col de tardor
La recepta es diu col de tardor, però amb el fred que fa a l'hivern, benvinguda sigui també. Es tracta d'una sopa calenta feta amb diferents vegetals. Ara que ja no és temporada de bolets, podeu posar-hi xampinyons, que sempre se'n troben, o bolets deshidratats.
Trinxat de patata i col de la Cerdanya
També us proposem fer un plat típic de la cuina ceretana i de muntanya: el trinxat de patata i col o trinxat de la Cerdanya. Els ingredients que s'utilitzen tenen un perquè, patata i col, són dos productes habituals de zones fredes com la Cerdanya. Feu aquesta versió que va acompanyada d'uns talls de cansalada viada i transporteu-vos al Pirineu!
Saltat de carbassa i col verda
El saltat de carbassa i col verda que us proposem ben bé pot ser un acompanyament com un primer plat suau. Per fer-lo haureu de fer una incursió a botigues asiàtiques, perquè necessitareu oli de sèsam, shoyu -una salsa a base de soja- i, opcionalment, podeu afegir-hi umeboshi. És un plat senzill i apte per a intolerants a la lactosa i el gluten.
Tomàquets farcits de col amb pernil Becky Lawton
Les verdures farcides sempre són una bona opció. Són bones, vistoses i fàcils de fer. Què més necessitem? En aquest cas us ensenyem com fer uns tomàquets farcits de col amb pernil. Es pot servir com a entrant o com a primer... però això només dependrà de la gana!
Farcellet de patata, col i botifarra de perol
Aquesta recepta s'assembla a l'anterior, encara que en comptes de farcir el tomàquet amb patata i col, ara haureu de farcir una fulla de col amb patata i botifarra de perol. La clau perquè s'aguanti bé el farcellet és refredar la fulla de col bullida amb aigua i gel. Per afegir-hi un toc extra, podeu ratllar-hi tòfona per sobre, hi escau de meravella!
Xips de col Becky Lawton
Els xips de col que us proposem són un snack saludable que probablement mai hauríeu imaginat. La idea d'aquesta recepta sorgeix de la moda de fer xips amb diferents verdures, no només amb patata. És més fàcil fer la recepta amb un deshidratador, però també podeu assecar les xips posant-les en una safata al forn.
Quiche vegana de col llombarda i porros
A Cuina.cat tenim receptes delicioses per a tothom! Aquí us ensenyem com fer una quiche vegana de col llombarda i porros que enamorarà els veggies i sorprendrà els qui no ho són! En la recepta us ensenyem com fer la pasta brisa, però si us voleu estalviar feina també la podeu comprar a qualsevol supermercat!
Col farcida de moniato i botifarra negra
Una altra recepta de farcellets feta amb col! No és casualitat, ja que aquesta hortalissa, en part, facilita que es facin receptes així amb ella, perquè les seves fulles són grans i permeten molt bé fer aquestes formes. Aquest cop, però fareu una col farcida de moniato i botifarra negra. És a dir, prepareu-vos per a una recepta consistent!
Sushi de col amb ànec i salsa de raïm Becky Lawton
Dels farcellets passem a una presentació més oriental. De la mateixa manera que els asiàtics utilitzen l'alga nori per fer sushi, nosaltres us animem que ho feu amb col, que és un producte de proximitat. A dins, no hi posareu 'Pato Pequín', però sí confit d'ànec esmicolat...que sona igual o més deliciós!
Escudella de bacallà amb premsat de col i brandada Becky Lawton
Acabem amb una escudella de bacallà de categoria! Haureu de fer un brou de bacallà i verdures, brandada de bacallà, escaldar la col i muntar el premsat. Si seguiu tots els passos, us quedarà un plat deliciós i saludable. Us animeu a cuinar-lo?
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: