CUINA.CAT
03/04/2018La carn de conill és un tipus carn blanca que destaca per ser pobra en colesterol i en greix, fàcil de digerir i mastegar. Té un contingut molt destacat en proteïnes d'alt valor biològic, en vitamina B12 (ideal per a dones embarassades) i en potassi, seleni i fòsfor. Després d'uns anys d'ostracisme, sembla que, de mica en mica, la gent torna a incorporar-la a les seves dietes. Això és una bona notícia, sens dubte. I és que, a banda de ser una de les carns més sanes que es poden consumir, té moltes aplicacions. Aquí us n'ensenyem unes quantes!
Conill a la graella amb carxofes Becky Lawton
Comencem amb una recepta senzillíssima. A més, es tracta d'un plat força saludable, ja que, a banda de comptar amb una carn magra, aprofitem els avantatges de cuinar a la graella: no hi ha greixos afegits, no s'augmenta el contingut calòric del producte i la carn es manté tendra i sucosa.
Conill desossat i farcit
Si no teniu gaire temps o no us en veieu capaços, el millor serà que demaneu a la mateixa carnisseria que desossin el conill. Si voleu intentar-ho, deixeu el conill pla, d'esquena contra la taula, i feu servir un ganivet petit i afilat. Al farcit, hi afegim escarola i poma laminada; per a la presentació, ho arrebossem amb una picada de festucs.
Conill amb gambes
Les espatlletes de conill guisades són una recepta amb una llarga trajectòria a la nostra cuina. Aquí les rostim a foc lent amb una ceba i dues pastanagues tallades a rodelles; al cap d'una estona, hi afegim 100 ml vinagre i un fons de carn. Les acompanyem amb unes gambes grosses, de manera que obtenim un mar i muntanya senzill i auster però suculent.
Romesco de conill
Aquesta recepta enllaça la tradició culinària del conill amb la del romesco. El pebrot per elaborar aquesta salsa típica del Camp de Tarragona fa uns dos centímetres i mig d'amplada, és sec i té un color grana. Si no en trobeu, feu servir nyores, que són més conreades.
Arròs amb conill i verdures a la cocota
La cocota és una cassola de parets altes, rodona i ovalada, molt freqüent a la cuina francesa. Normalment la seva tapa disposa d'una obertura que permet la sortida del vapor. En certa manera, és un concepte semblant al del wok, ja que permet que la calor es distribueixi de manera uniforme i facilita d'aquesta manera l'estalvi d'energia. Si no en teniu, feu servir una cassola convencional.
Conill amb salsa i puré de pastanaga Becky Lawton
Per fer aquest plat, us caldrà un conill tallat a quarts. Especejar el conill (és a dir, tallar-lo a peces) és una tasca delicada que requereix destresa, precisió i certa pràctica. Us recomanem, per tant, que demaneu a la carnisseria que ho facin ells. A l'hora de fer el conill, a foc molt lent, recordeu que, com més temps el deixeu coure, millor serà el resultat. El temps de referència serien unes 2 hores.
Conill amb cargols i allioli
En aquest cas, heu de desossar el conill, però és important que reserveu els ossos. Us serviran, un cop rostits, per fer la salsa, per a la qual també utilitzareu un tomàquet, herbes aromàtiques i vi negre.
Conill arrebossat amb amanida de cogombre i iogurt
Doncs sí: el conill també és bo arrebossat! Aquí l'acompanyem amb una amanida de cogombre i iogurt que ens recorda una mica al tzatziki, aquest aperitiu fred típic de la cuina grega, persa i turca. En aquest cas, però, no hi afegim all i no ratllem el cogombre, sinó que el tallem a rodanxes.
Conill en escabetx amb aroma de cítrics Food Photos / Cristina Rivarola
Un dels trets essencials d'aquest plat són els cumquats, un tipus de cítric originari de la Xina que, com els altres fruits del seu gènere, és ric en vitamina C i en flavonoides. Es tracta d'una fruita semblant a una taronja petita que té una pell comestible i curiosament més dolça que l'anterior, més amarga i àcida. Per rematar l'aroma cítrica d'aquest plat, hi afegim una pela de llimona i una de taronja.
Espatlleta de conill amb el llom farcit d'orella de porc i orellanes
I acabem amb un plat que agradarà doblement als amants de la carn. Per una banda, tenim el conill, del qual n'aprofitarem el llom i les espatlletes. Per l'altra, l'orella de porc bullida, que servirà de farcit juntament amb les orellanes.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: