CUINA.CAT
05/01/2019Sorpreses d'endívies Becky Lawton
En la línia de l'anterior recepta trobem aquestes sorpreses d'endívies. Realment les podríem definir com uns canelons d'endívia farcits de verdures i tofu saltats. Els passos a seguir per fer-les són molt fàcils: simplement heu de saltar les verdures a la paella, escaldar el porro, muntar els canelons i fornejar-ho durant 10 minuts. Més fàcil, impossible!
Endívies i taronja sanguina Becky Lawton
Aquestes endívies i taronja sanguina tenen un punt terrorífic, no ho creieu? Entre el vermell de les endívies i el de les taronges, la recepta és digna d'un banquet de vampirs! Menjant aquesta amanida encara s'accentua més el consum d'antioxidants, ja que els mengem per partida doble: en la verdura i en la fruita. Us animeu a preparar-la?
Crema d'endívies amb navalles
Com dèiem abans, l'endívia és molt versàtil i en contenir tanta aigua és ideal per fer cremes de verdures. Xavier Pellicer us proposa en aquesta recepta que cuineu una crema d'endívies i que l'acompanyeu de navalles. Una autèntica delícia que combina l'amargor de la verdura amb el gust de mar de les navalles!
Endívies farcides de pollastre amb salsa rocafort Becky Lawton
Finalment, l'última recepta que us proposem en aquest receptari són unes endívies farcides de pollastre amb salsa de rocafort. Les endívies amb rocafort són una recepta habitual a moltes cases i restaurants, però aquesta versió que us portem hi afegeix pollastre per fer d'aquest plat típic quelcom més complet!
Endívies farcides de marisc Becky Lawton
Així és, l'endívia també es pot utilitzar com a embolcall de farcits, com si fos la pasta dels canelons. Per això us animem a emprar-la amb aquest ús diferent del que estem acostumats, fent unes endívies farcides de marisc. Recordeu, perquè us surti la recepta amb un gust excel·lent heu de procurar que el marisc sigui ben fresc. D'aquesta manera teniu l'èxit assegurat!
Amanida tèbia amb endívies Becky Lawton
Com veieu, l'endívia és una hortalissa que sobretot s'utilitza per fer amanides, per això us portem una altra proposta de plat lleuger, saludable i fàcil de fer: amanida tèbia amb endívies. En aquest cas, és una opció vegetariana, encara que la pot menjar tothom, siguis vegetarià o omnívor. Que l'absència de carn no sigui una excusa per no menjar-la, perquè us perdreu un plat deliciós.
Amanida de llenties amb endívia vermella Becky Lawton
Comencem amb una amanida de llenties i endívia vermella, una subvarietat de l'endívia habitual. Té un gust molt similar a la verda, encara que és lleugerament més dolça. I menjar vermell és sinònim de menjar antioxidants. A part d'endívia, utilitzareu cibulet, tomàquets, escarola i ceba. Què us semblaria preparar aquesta amanida per sopar?
Pintada amb escalunyes garapinyades i 'velouté' amarg
La pintada amb escalunyes garapinyades i velouté amarg és una recepta de diumenge. No tant per la seva dificultat, sinó perquè cal agafar-s'ho amb temps. La cocció de la pintada es fa a poc a poc fent xup-xup a la cassola. L'endívia, en aquest cas, l'utilitzareu per fer el velouté amarg que acompanyarà la carn.
Amanida de carxofes amb pernil de gla i vinagreta de carquinyolis
A partir de desembre, les carxofes es comencen a collir dels horts de tot Catalunya —especialment al Prat de Llobregat, ja que n'és un gran productor— i comencen a aparèixer als mercats. Per això us proposem una amanida de temporada amb aquesta verdura i també amb la protagonista del receptari, l'endívia.
Amanida de salmó i espàrrecs de marge
Una altra amanida senzilla per als dies entre setmana en què anem més atabalats. És ideal, ja que la podeu preparar per dinar a la feina, posant-la en una carmanyola, o per sopar a casa. A més, és una opció d'alimentació saludable, perquè conté verdures de tots els colors i salmó fumat, una proteïna rica en greixos essencials.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: