CUINA.CAT
16/11/2020Teniu un bon grapat de trompetes de la mort i no sabeu què fer-ne? Us proposem unes quantes receptes per degustar-los de la millor manera possible.
'Rigatoni' amb sípia i trompetes de la mort Becky Lawton
Pep Nogué ha donat un pas més en la recepta típica de pasta amb bolets que podem trobar a molts restaurants i proposa aquesta preparació amb sípia i trompetes de la mort i un toc de cervesa negra que segur que us agradarà. I que no hi falti l'allioli!
Risotto de trompetes de la mort amb gorgonzola
Per fer aquesta recepta, Xavier Matarrodona s'ha inspirat en la cuina italiana i prepara un risotto de trompetes de la mort que amb el gust del formatge blau (gorgonzola, en aquest cas) potencia les aromes. Caldrà que controleu bé els punts de cocció, però és un plat senzill i boníssim!
Carbassa amb taronja i trompetes de la mort Gemma Clofent
Mireu si són versàtils, les trompetes de la mort: es poden fer servir per a preparacions dolces. La Gemma Clofent n'és tota una experta i ha preparat aquesta recepta que us refrescarà en plena tardor i que fa servir ingredients 100% de temporada!
Cua de bou, ratafia i trompetes de la mort
Fina Puigdevall, la xef del restaurant Les Cols, d'Olot, sap tractar molt bé el producte de temporada, i segur que els boscos de la Garrotxa són plens de trompetes de la mort, a l'octubre. En aquesta recepta els fa servir per acompanyar una cua de bou amb una salsa 100% catalana, també: de ratafia.
Llagosta confitada amb puré de trompetes de la mort Becky Lawton
No és gaire habitual fer servir bolets per acompanyar plats de peix i de marisc. Per això, Becky Lawton ha optat per posar les trompetes de la mort al puré que acompanya aquesta llagosta confitada. Tasteu-la i segur que voldreu repetir!
Llebre farcida de foie, puré, trompetes de la mort i xocolata
La tardor és temps de caça, i per això és molt habitual preparar receptes que combinen els bolets amb els plats de caça. És el cas d'aquesta llebre farcida de foie, que Albert Ventura prepara amb una salsa de xocolata i l'acompanya amb trompetes de la mort.
Lluerna, espinacs, trompetes de la mort, orellanes i suc de rostit
Els catalans som autèntics experts en fer combinacions de mar i muntanya, i aquí, tot i que no fem servir carn, en tenim un exemple. Acompanyem la lluerna amb un suc de rostit i hi afegim trompetes de la mort. Per donar-hi color, res millor que els espinacs. Us animeu a fer-la?
Pollastró amb trompetes i tòfona
Per elaborar aquesta recepta no necessitareu un tipus de bolet, sinó dos. Xavier Pellicer ens proposa aquest pollastró amb trompetes de la mort i, per donar-li el toc de gràcia, hi afegeix una mica de tòfona negra. L'aroma és inconfusible i el resultat, excel·lent.
Llobarro amb puré de pèsols
Peix, llegum i bolets. Aquest plat barreja tres aliments imprescindibles a la dieta. Les coccions senzilles, per assegurar que podem gaudir del gust de tots els ingredients, són imprescindibles per tenir èxit amb aquesta recepta.
Parmentier de patata, trompetes i cansalada
El secret d'aquest 'parmentier' (que és una altra manera de dir 'puré') és el suc de rostit que l'acompanya. Bé, i també val la pena destacar les trompetes de la mort i la cansalada, que arrodoneixen el conjunt i el converteixen en una recepta excel·lent.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: