CRISTINA CAMILLERI
13/07/2018Aquesta creació culinària versàtil, deliciosa i refrescant és una de les millors postres dels mesos de calor. De fet, en mengem a qualsevol hora. Els gelats artesans són de més qualitat i més bons per a la salut, ja que no solen portar conservants ni colorants. Però, sens dubte, la millor opció és fer-los a casa. El motiu és doble: podem seleccionar nosaltres mateixos els ingredients, i podem innovar i experimentar amb nous sabors.
Gelat de iogurt amb fruita vermella saltada
El iogurt gelat està guanyant terreny a les boles de gelats tradicionals. De fet, cada cop és més habitual veure gelateries especialitzades en aquest tipus de gelat. Al CUINA ens agrada estar al dia i, per això, us proposem una recepta per gaudir del iogurt gelat. El seu sabor suau i la seva cremositat el fan ideal per afegir-hi ‘toppings’. En aquest cas, hem optat per fruita vermella saltada.
Boles de gelat de mascarpone
L’elaboració d’aquest gelat és una mica complicada, ja que heu d’estar molt atents a les diferents temperatures que requereixen els ingredients durant el procés d’elaboració. Tot i això, el resultat és un gelat saborós i amb una textura cremosa. El mascarpone, que és l'ingredient principal de la recepta, és un formatge suau i cremós produït a partir de nata dolça. Potser us sona, perquè s’utilitza per fer el tiramisú.
Gelat de xarop d'avet amb maduixetes del bosc
Estem acostumats a menjar gelats de xocolata o de fruites, però la realitat és que se'n poden fer de gairebé qualsevol ingredient. Així, doncs, volem proposar-vos una recepta que us allunyi de la zona de confort, que es basa en ingredients del bosc: xarop d’avet elaborat a base de pinyes d’avet i maduixetes. El seu sabor us sorprendrà!
Gelat de rom i panses amb cruixent de brownie i crema
Aquesta recepta és una mica més complexa. Es tracta d’un gelat que potser no heu tastat mai, el de rom i panses, que combinarem amb un brownie i crema. El brownie donarà el toc cruixent a la creació culinària, i la crema de rom cremat en potenciarà el sabor i desfarà suaument el gelat.
Gelats de pal de meló i gerds
Més enllà de les boles de gelat, també podem preparar gelats de pal, que a molts ens fan venir a la memòria la nostra infantesa. Són molt fàcils de preparar i en podem fer de tots els sabors: el límit és la nostra imaginació. En aquest cas, us proposem gelats de pal de meló i gerds, dos ingredients que per la seva dolçor combinen perfectament. A més, un cop ho hàgiu tastat en voldreu de tots colors i sabors!
Gelat de coco amb salsa de taronja amarga
Al CUINA ens agrada jugar amb les textures, i el cas dels gelats no n'és una excepció. Us proposem un gelat de coco que té un toc especial: melmelada de taronja aclarida amb xerès dolç. El resultat és una salsa amarga amb un gust de taronja molt marcat. El color d'aquesta fruita afavoreix el factor estètic del plat i el seu gust combina a la perfecció amb el sabor suau del coco.
Gelat de 'strawberry cheesecake' Gemma Clofent
El ‘strawberry cheesecake’ és potser una de les postres més famoses dels Estats Units. El sabor del formatge suau i la dolçor de la maduixa combinen a la perfecció. Així, doncs, per què no intentar aconseguir el mateix gust en un gelat? És exactament el que aconseguim amb la recepta que us proposem. Podeu modificar-ne les quantitats dels ingredients per adaptar-lo al vostre paladar.
Gelat de xocolata amb llet de soja Gemma Clofent
El gust de xocolata sol enamorar tothom, i pel que fa als gelats passa el mateix. La recepta que us proposem utilitza batut de soja de xocolata, cacau en pols i galetes Oreo. Així, doncs, si sou amants de la xocolata de ben segur que us farà venir salivera. A més, el toc cruixent de les galetes no passa desapercebut i li dona un toc únic.
Gelat de vainilla amb figues borratxes
L’estiu és temporada de figues, així que us proposem tastar-les amb el gelat. El sabor suau de la vainilla combina perfectament amb la dolçor d'aquesta fruita. A més, la resta d’ingredients que es couen amb les figues produeixen un suc que aporta un gust espectacular a la mescla.
Gelat de sabors
Ens encanten els gelats i ens encanta la fruita, així que per acabar us proposem una mena de macedònia congelada. Aquest gelat combina els sabors de diferents fruites: plàtan, kiwi, maduixa, mango i nabius. El resultat és espectacular i us aportarà molta energia!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: