CUINA.CAT
29/05/2019Rotlles de paper d'arròs i cogombre farcits de llenties i verdures crues Becky Lawton
Una recepta vegana amb un toc exòtic. Per començar, s'ha de destacar el paper del cogombre, hortalissa present durant tot l'estiu que té molts usos a la cuina. A més, el farcit de llenties i verdures crues fa que puguem paladejar diferents sabors i textures en un sol mos.
Boquerones marinados con tomate confitado y cebolla
El juny és l'últim mes de la temporada del seitó. Aprofiteu el temps que li queda al mercat amb una recepta marinada amb suc de llima i oli de coriandre. Aquest plat és una barreja de matisos especials gràcies al peix, al tomàquet confitat, la ceba i l'oli de coriandre. Tasteu-lo!
Carbassó farcit de bacó i llagostins
Una recepta senzilla en la que s'aprofita una de les hortalisses més populars de l'estiu: el carbassó. Refrescant i saciant, ha de ser a la nevera durant tota la estació i, per tal de menjar-lo de maneres diferents, aquí us proposem farcir-los i fregir-los. Els ingredients pel farcit es poden canviar, encara que la combinació de bacó i llagostins és, sens dubte, sensacional.
Boles de patata amb tonyina i ou
Juny és, malauradament, l'últim mes de la temporada de la tonyina, un dels peixos que més agrada als nens petits. Per tal de poder gaudir amb ells abans de fer que tastin altres varietats de peix, us proposem preparar aquestes boletes de patata amb tonyina i ou. Aprofiteu que l'estiu ens deixa més temps lliure per cuinar amb els més petits de la casa!
Coca de verdures i sardina
És un fet innegable que les sardines combinen molt bé amb les verdures, tant, que es poden fer desenes de receptes amb aquesta unió d'elements. Aprofiteu que la sardina es troba en el punt àlgid de la seva temporada i prepareu una coca d'aquest tipus, però millor si la cuineu amb hortalisses del temps.
Conill farcit amb prunes
Poques vegades veiem receptes que utilitzin les prunes a la cuina, tot i que es tracta d'una fruita amb molt de sabor que pot afegir un toc diferencial i perfecte als plats. Per recordar la seva importància en el món gastronòmic, us portem un conill farcit amb prunes ja que, com s'ha vist moltes vegades, la carn de conill queda molt bé amb fruites dolces.
Escuma de síndria amb móres i gelat de vainilla Becky Lawton
Es pot suavitzar encara més el sabor de la síndria? Doncs sí, i queda genial juntament amb gelat de vainilla i amb móres. La síndria protagonitza moltes postres estivals gràcies a la seva frescor, però no ens hem d'oblidar que el bon temps crida als fruits vermells, que aporten molta dolçor a qualsevol tipus de recepta, ja sigui de postres o de plats principals.
Sorbet de meló i gingebre Becky Lawton
El meló és una altra fruita molt popular a l'època de més calor de l'any, ja que no només és fresca, sinó que també és molt dolça. No obstant això, en aquesta recepta es vol contrastar aquest mateix sabor amb el punt potent del gingebre, que a més d'aportar un nou matís a les postres també potencia la dolçor del meló. Una simbiosi perfecta entre dos elements molt diferents.
Trufes de gerds i rosa Becky Lawton
Els gerds són uns altres fruits vermells que apareixen amb l'entrada de l'estiu, i és tan versàtil que és impossible no recomanar-los durant aquesta època. Aquí us portem una recepta de trufes romàntiques, ja que es combina el fruit amb aigua de roses per crear unes boletes de color vermell intens. Malgrat ja hagin passat Sant Valentí i Sant Jordi, mai sobra una velada en parella!
Gratinat de préssecs Anna Garcia Frigola
Una manera diferent i boníssima per menjar una fruita tan recordada al mes de juny. Si busqueu fer quelcom amb préssecs, però no us ve de gust preparar el pastís o la melmelada de sempre, aquesta és la vostra! Consisteix en una crema de llet, ous, sucre i vainilla, que aconsegueixen una consistència de gratinat, però dolç.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: