CUINA.CAT
26/04/2018La dieta vegana, pels que no ho acabeu de tenir clar, es diferencia de la vegetariana perquè no només renuncia a la carn sinó també a qualsevol aliment d'origen animal. Això també inclou ous i productes làctics. De tota manera, no cal ser vegà per gaudir, encara que sigui de tant en tant, d'alguna d'aquestes receptes. Els 10 plats que us proposem són la demostració que es pot assolir el màxim plaer gastronòmic sense necessitat de cuinar amb carn, formatge o ous.
Guacamole Oaxaca Becky Lawton
El guacamole és una de les salses més cèlebres de la gastronomia mexicana, elaborada per primer cop pels asteques. El seu ingredient principal és l'alvocat, un aliment que, a banda de ser deliciós, presenta unes propietats nutricionals ben destacables: un alt contingut en fibra, en vitamines C i E, en greixos monoinsaturats beneficiosos per al cor... A la recepta que us proposem l'acompanyem de xili serrà.
Amanida de llenties i taronja AJJ Estudi
Busqueu una recepta que us prengui poc temps i que sigui saludable i alhora deliciosa? Aquí en teniu una que compleix amb els tres requisits! Us aconsellem que feu servir llentia pardina, també coneguda com a llentia franciscana. Té una mida mitjana i la pela fina, cosa que permet coure-la sense haver-la de posar en remull prèviament.
Gazpacho rojo
Puja la temperatura, s'acosta l'estiu i això vol dir que torna a ser temps de gaspatxo! La versió que us proposem inclou síndria, una fruita altament hidratant, i tomàquets de cor de bou, dolços i amb poques llavors. Per aportar-hi un toc definitiu de sabor i personalitat hi posem porradell (també anomenat 'all porro') i alfàbrega.
Sopa de ceba amb alga 'kombu' Becky Lawton
Si l'alvocat és un aliment amb unes propietats molt saludables, l'alga 'kombu' tampoc es queda curta. Més enllà del seu sabor aromàtic, destaca per ser rica en fibra, vitamines i minerals. La recepta també inclou shoyu, la primera salsa de soja que es va consumir a Occident, amb un sabor menys intens que les altres salses a causa de la menor presència de soja i sal.
Verduras a la plancha con alioli de almendra
Se'ns acudeixen poques receptes tan sanes i equilibrades com unes verdures a la planxa. Aquesta manera de cuinar contribueix a reduir la quantitat de greixos i calories (cosa que en aquest cas tampoc és gaire rellevant), i en canvi preserva una proporció important de vitamines. El resultat és un plat hidratant i ric en fibra i antioxidants.
'Chana dhai' Becky Lawton
El 'Chana dhai' és una recepta típica de la gastronomia de l'Índia i el Pakistan. La base són les llenties, que aporten una alta quantitat de fibra, ferro i vitamines del grup B. Es tracta d'una recepta senzilla de fer i elaborada amb aliments accessibles. Si no suporteu el sabor picant, prescindiu del bitxo i del gingebre.
Nyoquis amb rovellons i salsa d'anacards i julivert / Becky Lawton Becky Lawton
Els nyoquis són un tipus de pasta italiana elaborada amb patata i farina de blat. Aquí l'acompanyem amb uns rovellons i una deliciosa salsa d'anacards, una fruita seca originària del Brasil que els portuguesos van traslladar a l'Índia, rica en greixos saludables.
Cucurutxos de remolatxa amb crema de llimona Becky Lawton
Vet aquí una altra recepta que conté anacards, tant el farciment d'espinacs com la crema de llimona, que aportarà un toc cítric a aquest plat tan refrescant. Pel que fa a la remolatxa, redueix la pressió arterial alta i desintoxica l'organisme. Us recomanem que feu les làmines amb una mandolina o un tallador d'embotits.
Paté de tomate
En diem paté de tomàquet, però aquest no és l'únic ingredient que conté. També hi posem albergínia, que hi aportarà un regust amargant; nyores seques, de sabor penetrant; cacauets, imprescindibles per obtenir una textura més densa, i panses, que serviran de contrapunt dolç. Serviu-ho amb grills de coliflor, pastanaga o carbassó tallats a la juliana, o amb pa.
Fresones macerats con granizado de oporto Gemma Clofent
Aprofiteu que és temps de maduixots per preparar aquestes postres tan estiuenques. El granissat de vi de porto no té cap secret: es tracta simplement de congelar-lo i de raspar-lo en el moment de muntar el plat.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: