CUINA.CAT
09/10/2020Per més cuinetes que siguem, sempre hi ha dies que tenim pressa, poc temps o, senzillament, ens fa mandra cuinar. Dies en què necessitem receptes ràpides, fàcils i, alhora, saboroses, com aquestes 12 que us proposem avui. Plats de pasta que solucionaran qualsevol contratemps que tingueu. Bon profit!
Tallarines a la llimona amb verdures d'hivern i ricotta
Unes tallarines preparades d'una manera fresca, diferent i original. Amb verdures com la coliflor i el bròquil, el toc àcid de la llimona i pebre negre, formatge 'ricotta' i alls per condimentar i donar gust. Un plat fàcil i ràpid.
Pasta amb carbonara de carbassó
Una altra opció per cuinar amb verdures és la pasta amb carbonara de carbassó. Una recepta fàcil, seguint la tradicional recepta de carbonara, però afegint-hi carbassó al saltat de cansalada, pernil o bacó. No costa gaire de fer i el carbassó li dona un altre toc.
Pasta llarga amb pop i canonges
Una última opció que combina la pasta amb sabors frescos i verds és aquest plat d'espaguetis amb pop i canonges. Una gran combinació que només necessita uns minuts de cocció per poder tenir un dinar molt complet.
Pasta alla Norma Miquel Àngel Roque
Pasta barrejada amb albergínia, orenga i una salsa d'all i tomàquet triturat. Un plat d'allò més bo, fàcil i ràpid.
Pasta negra amb cloïsses i sípia Enrique Marco
I una altra recepta diferent, a base de pasta i sípia però que es prepara més fàcilment del que sembla. Sípia, cloïsses, ceba, porro, alls i pebre; un plat espectacular.
'Pappardelle' de muntanya Becky Lawton
Els 'pappardelle' és una pasta toscana en forma de cinta, com les tradicionals tallarines, però més amples. En aquest plat, la gràcia és cuinar-los amb bolets o botifarra, dos aliments amb els quals la pasta combina molt bé. Una lleugera cocció i un saltat de bolets i botifarra són suficients per menjar d'allò més bé.
Pasta curta amb salsa de brou de carn, 'foie-gras' i bolets Becky Lawton
Abandonem la pasta llarga dels plats anteriors per aquesta opció que combina també 'foie-gras' i bolets. El brou de carn li dona un sabor diferent i original a l'hora de cuinar els condiments. Una molt bona opció per quan tenim pressa, però, alhora, volem quedar bé amb els convidats.
Pasta amb peres, nous i formatge blau
Aquesta opció és molt bona per als amants de les salses un xic més fortes. Encara que odieu barrejar dolç amb salat, atreviu-vos-hi perquè la pera, ja ho veureu, combina molt bé amb el formatge blau.
Pasta a l'amatriciana Miquel Àngel Roque
La pasta a l'amatriciana és una molt bona opció per als amants de la carn i les salses a base de tomàquet. És apta per a tot tipus de pastes i molt fàcil de fer, però si es vol respectar la recepta original italiana, la salsa amatriciana sempre es fa amb espaguetis. Bon profit!
Amanida de pasta amb olives
Cansats de pasta calenta? Opteu per fer amanides. Aquí teniu una recepta verda i ràpida amb 'ricotta', olives, alfàbrega i pinyons, per tal d'acompanyar l'amanida amb una salsa pesto i donar-li més gust.
Amanida de pasta caprese Ada Parellada
Aquesta opció és encara més econòmica, fàcil i ràpida. Per preparar aquesta amanida de pasta caprese, només necessitareu cirerols i una bola de 'mozzarella'. Acompanyada amb un rajolí d'oli, es tracta d'una recepta molt fàcil i bona.
Pasta d'espelta integral amb pomes, cebes, arrel de cúrcuma i truita fumada
I per acabar, aquest plat amb poma, cúrcuma i cebes acompanyat d'un llom de truita fumada per persona. El contrast de sabors i textures el converteixen en un platàs.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: