CUINA.CAT
13/12/2019De canelons n'hi ha de tots els gustos i per a tots els públics. Us presentem una gran varietat perquè decidiu com celebrareu el Sant Esteve, alhora que us convidem a preparar-los durant tot l'any i fer-los també per postres!
Canelons de peix
Si preferiu els sabors mariners, esteu de sort amb aquests canelons de peix. Farcits de lluç i de gambes i remullats amb un brou de marisc que fa de lligam a tot el plat. A més, les verduretes són una guarnició excel·lent per acompanyar aquest plat!
Canelons de l'àvia
Anar a menjar a casa l'àvia sempre és sinònim de menjar bé i de sortir ben tip! Així que si seguiu aquesta recepta no us estranyeu si us recorda als seus canelons, perquè la recepta és la de clàssica de tota la vida!
Canelons mel i mató
Per Sant Esteve, canelons. Però dolços o salats? Innoveu amb aquesta recepta i prepareu-los per postres! A més, aquests canelons no requereixen tant de temps i són més senzills de fer. Només heu de tenir cura de posar la proporció d'agar-agar correcta i us sortiran boníssims!
Canelons de sípia farcits de llagostins i bolets amb vinagreta
Aquests canelons són tan suaus i delicats que per cada ració us en faran falta vuit o nou. El sabor mariner és el clar protagonista. Una versió exquisida dels tradicionals fets de carn!
Canelons de rap i bolets
Montse Estruch ens proposa una recepta digna de restaurant per l'aparença, el muntatge i la delicadesa. Així que si voleu impressionar, prepareu aquests canelons amb cura, sobretot a l'hora de batre la beixamel per donar-li el volum necessari. Només amb paciència us sortirà escumosa i amb la textura ideal!
Canelons amb verdures
Si us agrada l'amanida russa, us agradaran aquests canelons, ja que el farciment és el mateix però en calent. A més, la verdura fa que el plat sigui més lleuger i amb una quantitat de fibra més elevada. Una opció ideal per als qui busqueu reduir calories!
Canelons d'espinacs
Substituir la pasta tradicional dels canelons per una massa d'espinacs no és només original, sinó també més saludable. A més, aquesta recepta és ideal per peparar-la amb nens i jugar amb el color verd de la verdura. Segur que no posen cap pega per menjar-se-la!
Canelonets de pollastre
Aquests canelonets són de mida reduïda si els comparem amb els tradicionals, però són perfectes per assaborir-ne en cada mossegada un de sencer. Tasteu-los i no oblideu posar-hi el parmesà per sobre per obtenir aquesta textura cremosa que els acompanya.
Canelons de marisc
Per als amants del marisc, si no en teniu prou amb el salmó, el rap i les sèpies, acompanyeu el plat amb unes gambes per acabar de coronar la guarnició. Animeu-vos amb aquesta recepta cent per cent marinera!
Canelons de bolets i 'foie'
Aquests canelons porten sorpresa en el seu interior, i és que aparentment semblen els tradicionals, però quan els feu una mossegada el farcit de bolets i foie se us desfarà a la boca. Tasteu aquesta selecta versió del plat més típic per Nadal!
Caneló de poma caramel·litzada amb foie
Procureu acabar-vos al moment aquests canelons de poma, ja que no es poden guardar: un cop cremats, la capa de sucre cruixent quedaria líquida. Però no us preocupeu, perquè us encantaran i no en voldreu deixar ni una engruna!
Canelons de bacallà amb bolets, all i julivert
Trieu els bolets que més us agradin per a aquests canelons. Tots són bons i contrasten a la perfecció amb el bacallà! Us aconsellem que en trieu de temporada, perquè així aprofiteu al màxim el sabor del producte.
Canelons de pollastre de corral i fetge gras amb beixamel de múrgoles
Juanjo Roda proposa aquests canelons de rostit de pollastre que gairebé obliguen a sucar-hi pa. Així que agafeu un pa amb una bona molla i gaudiu amb aquesta original beixamel de múrgoles!
Canelons cruixents de brandada de bacallà
Aquests canelons de brandada de bacallà que ens proposa Jordi Ribas combinen a la perfecció amb una bona amanida. Tot plegat dona lloc a un àpat equilibrat i deliciós!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: