CUINA.CAT
28/05/2019Arròs pilaf, risotto de múrgoles... Us proposem unes receptes d'arròs que destil·len aire de mar. Bon profit!
Arròs a banda de bacallà, tripa i favetes
Un plat d'arròs molt caldòs, en el qual s'extreu l'essència del territori amb el bacallà, un dels peixos més consumits de la zona. La seva elaboració és una mica complexa, ja que s'ha de fer el brou, l'arròs i un oli especial amb pebre vermell que dóna personalitat al plat. El resultat és un bon plat ple de sabor, típic del Mediterrani i amb elements de la nostra terra.
Arròs de pop amb xoriço i tomàquet escalivat
L'arròs combina amb moltíssims ingredients i, si ja hem vist que queda molt bé amb el peix, també us en presentem una variant amb pop, un altre animal marí que aporta un sabor molt especial als plats. En aquesta recepta és important escalivar el tomàquet per tal que aporti un matís únic al plat, i, com passa amb moltes receptes de la zona, no hi pot faltar un bon sofregit.
Llegiu la recepta cohttps://www.cuina.cat/receptes/arros-de-pop-amb-xorico-i-tomaquet-escalivat_32494_117.htmlmpleta
Risotto de múrgoles, papada i vermut
Si sortim de l'aigua del mar, però seguim a la zona del Mediterrani, ens trobem amb els bolets, que han estat un pilar important a la gastronomia típica de la nostra terra. En aquesta recepta combinem les múrgoles amb arròs, papada de porc i vermut, que sempre dóna un sabor característic que acaba de completar el plat. Com en altres àpats vistos en aquest rànquing, es tracta d'un arròs ben caldós que cal menjar amb pa al costat.
Arròs pilaf de congre amb ametlles i espècies
Més enllà del bacallà, el lluç i les sardines, hi ha molts peixos que es poden utilitzar bé a la cuina pel seu sabor i la seva versatilitat. Un d'aquests peixos és el congre, que, combinat amb arròs i espècies, actua com a element fonamental d'aquesta recepta. Una variant d'arròs pilaf que utilitza elements de la zona mediterrània per tal de crear un àpat nou i molt bo.
En vols més?
Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: